1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Türkiye’de Meşru Siyasetin Yolu: Resmi İdeolojiye Biat Etmek!
Türkiye’de Meşru Siyasetin Yolu: Resmi İdeolojiye Biat Etmek!

Türkiye’de Meşru Siyasetin Yolu: Resmi İdeolojiye Biat Etmek!

Türkiye’deki muhafazakâr, mütedeyyin kesimi temsil eden ve son dönemde yeni bir arayış iddiasıyla kurulan partiler, hiçbir mecburiyetleri olmadığı halde resmî ideolojinin saplantısı haline gelmiş günlere ilişkin kutlama ve tebrik mesajları yayımlıyorlar.

19 Mayıs 2020 Salı 16:28A+A-

HAKSÖZ-HABER

Başta AK Parti olmak üzere muhafazakâr ve mütedeyyin kitleleri temsil etme iddiasında olan Saadet Partisi, Yeniden Refah Partisi ve yeni kurulan Gelecek ve DEVA partileri, korona günlerindeki 19 Mayıs’ta adeta Mustafa Kemal Atatürk için rahmet okuma yarışına girdiler.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesaplarından yayımladığı mesajında, “Gazi”yi saygıyla andığını ifade etti.

 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu mesajında, Atatürk’ün 19 Mayıs’ta mazlumların umudu olduğunu ve İstiklal mücadelesine rehber olduğunu belirtti. Davutoğlu, şimdi 19 Mayıs’ın ruhuyla “Geleceğe” yürüyormuş. Meğer Ata’ya ne çok şey borçluymuşuz! Onu da şimdi öğrenmiş olduk!

 

Çiçeği burnunda DEVA Partisi’nin Genel Başkanı Ali Babacan da kendilerine öncülük eden Atatürk ve silah arkadaşlarına olan minnetini bildirmiş oldu.

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise gençleri ülkenin “vatansever” ve “idealist” değerlerine sahip çıkmaya çağırarak Atatürk’e olan minnetini beyan etmekten geri durmadı.

 

Erbakan Hoca’nın mirasını devralmak iddiasıyla siyasete giren Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da anmalardan geri durur mu? Erbakan, “Vatan sevgisi imandandır” dedi! Peki, Fatih Bey, resmî ideolojiye biat etmek de imandan mıdır?

 

Evet, bu yıl da “Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları…” diye başlayan şablonik cümlelerle Ata’ya rahmet okundu, minnet duyguları ifade edildi. Başta siyasetçiler olmak üzere Ata’ya borçlu olduğunu düşünen herkes, birbirleriyle yarışırcasına açıklamalar yaptılar, anma mesajları yayımladılar. Boşuna uğraşmaya gerek yok. Türkiye’de meşru bir siyaset yapmak istiyorsanız resmî ideolojiye biat edeceksiniz arkadaş!

HABERE YORUM KAT

16 Yorum