1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Türkiye tarihinin en büyük komplolarından birisi daha çöp oldu!
Türkiye tarihinin en büyük komplolarından birisi daha çöp oldu!

Türkiye tarihinin en büyük komplolarından birisi daha çöp oldu!

Lozan’da gizli maddeler olduğu iddiası CİMER tarafından reddedildi!

29 Aralık 2021 Çarşamba 13:05A+A-

HAKSÖZ HABER

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, geçtiğimiz günlerde “Şuhut’ta 15 yıl önce petrol bulundu, Lozan nedeniyle üzeri betonla kapatıldı” şeklinde bir demeç verince yerel siyaset hareketlendi.

Afyonkarahisar’da petrol olması hem Afyon hem Türkiye için hayırlı bir gelişme olacaktı tabi ki. Ancak Türkiye tarihinin en büyük komplolarından birisi olan “Lozan’da gizli maddeler” olduğu iddiası yine tartışmanın serencamını belirledi.  “2023 Lozan Anlaşması’nın hükümlerinin son bulduğu dönem... Şuhut Kayabelen Köyümüz var. Bundan 15 yıl önceydi. 5-6 tane sondaj yapıldı. Burada gravite değeri çok yüksek petrol bulundu. Ama anlaşmalar neticesinde çıkarıp işletemiyorsun. Ben şu anda kapalı olan bir beton firmasının müdürü her birine 25’er tonluk kapak yaparak üzerlerini örttük dedi. İnşallah tüm dünyanın çırpınışı 2023’ü bu ülkeye, bu ülkeyi seven insanlara yaşatmayalım tek mücadeleleri bu.“

Mehmet Zeybek’in artık dillere pelesenk olmuş “Lozan’da Türkiye’nin petrol çıkarmasını engelleyen maddeler” olduğu yönündeki yaygın kanıyı öne sürmesi alışıldık bir durum. Bu sefer ise devletin kamuoyu aydınlatma platformları devreye girince işin rengi değişti…

CHP eski Çay İlçe Başkan Yardımcısı Candar Can, Zeybek'in açıklamalarının ardından konuyu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi ( CİMER ) üzerinden yetkililere sordu. CİMER ise olayı çok açık ve net ifadeler izah etti.

“Lozan Antlaşması'nda ülkemizde kanuna göre ruhsatlandırılan alanlarda bulunan hidrokarbonların üretilmeden kapatılması yönünde herhangi bir gizli madde bulunmamaktadır”

bf67a543-aabc-40ad-8c00-5dc68f21fa87.jpg

Cumhurbaşkanlığına bağlı olan CİMER’in Türkiye’nin en meşhur komplolarından birisini tarihin çöplüğüne göndermesi komplocuları durdurur mu bilemeyiz ama yetkili birilerinin akıl ve mantıkla hareket ettiğini görmek Türkiye adına sevindirici!

HABERE YORUM KAT

11 Yorum