1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Trump uğruna Ortadoğu'yu yaktığı Netanyahu'ya küfür etti
Trump uğruna Ortadoğu'yu yaktığı Netanyahu'ya küfür etti

Trump uğruna Ortadoğu'yu yaktığı Netanyahu'ya küfür etti

Trump eski ortağı Netanyahu için, "Biden’ı ilk tebrik eden kişi Netanyahu'ydu, uğruna uğraştığım herkesten daha fazlasını yaptığım adam ..." diyerek hem sitem etti hem de küfür.

11 Aralık 2021 Cumartesi 11:02A+A-

HAKSÖZ HABER

Eski ABD Başkanı Donald Trump, bir zamanlar en yakın müttefiklerinden biri olan eski İsrail başbakanı Benjamin Netanyahu'ya sinkaflı küfür etti.

2020 ABD başkanlık seçimlerinden hemen sonra Biden'ı telefonla ilk arayıp tebrik eden kişi eski İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu olmuştu.

Trump, bu duruma sitem ederek Netanyahu'yu ihanetle suçlayarak ağır hakaretlerde bulundu.

İsrailli bir gazeteci olan Barak Ravid'in yakında çıkacak olan “Trump's Peace: The Abraham Accords and the reshaping of the Middle East” adlı kitabı için yapılan bir röportajda Trump'ın, Netanyahu ile olan ilişkileri de konuşuldu.

Barak Ravid ile yaptığı röportajda Trump, Netanyahu'nun seçimleri kazandığı için Joe Biden'ı hızlı bir şekilde tebrik ettiğini ve bunun kabul edilemez olduğunu dile getirdi. 

Cuma günü İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth tarafından yayınlanan kitaptan alıntılara göre, Trump, Netanyahu için şöyle diyor: "O (Netanyahu) [tebrikler göndermekte] çok erkenci davrandı. Herkesten önce Biden'ı o aradı. Tıpkı eskiden yaptığı gibi. Onunla o zamandan beri konuşmadım. S.... onu." 

Sinkaflı küfrünü yayımlayamasak bile Trump ve Netanyahu'nun iktidarlarını kaybettikleri andan itibarlarını da -kendi halkları nezdinde- kaybettiklerini rahatça söyleyebiliriz.

Enam suresinin 129. ayetinde Trump ve Netanyahu'nun düştükleri bu sefil hali Rabbimiz, "İşte biz, kazanmakta oldukları günahlar sebebiyle zalimlerin bir kısmını diğer bir kısmına böyle musallat ederiz." diyerek özetliyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum