1. HABERLER

  2. HABER

  3. TRT HABER, yazarıyla röportaj yaptığı kitap TTB Başkanı’nın evinde bulununca “örgüt yayını” dedi
TRT HABER, yazarıyla röportaj yaptığı kitap TTB Başkanı’nın evinde bulununca “örgüt yayını” dedi

TRT HABER, yazarıyla röportaj yaptığı kitap TTB Başkanı’nın evinde bulununca “örgüt yayını” dedi

Gözaltına alınan Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın evinde yapılan aramanın görüntülerini yayınlayan TRT HABER tutarsızlığa düştü.

27 Ekim 2022 Perşembe 14:35A+A-

Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, TSK’nın PKK’ya karşı kimyasal silah kullandığı iddialarını PKK’ya yakın Medya TV adlı kanalda değerlendirdiği gerekçesiyle bugün (26 Ekim) gözaltına alındı.

Gözaltı sırasında aranan Şebnem Korur Fincancı’nın evindeki kitaplar arasında çıkan, Bejan Matur’un 2011 yılında yazdığı “Dağın Ardına Bakmak” adlı kitap, iktidara yakın medya tarafından “örgüt yayını” olarak gösterildi.

basliksiz-109.jpg

TRT ise Fincancı’nın evinde yapılan aramaya dair görüntüleri canlı yayında yayınlarken Dağın Ardına Bakmak kitabını sansürledi:

Oysa Bejan Matur 2011 yılında iktidara yakın Timaş Yayınları tarafından basılan kitabın tanıtımı için TRT 1’e çıkmıştı.

AA, Sabah ve Yeni Şafak’ta da hakkında çok sayıda röportaj ve yazı çıkan kitabında Matur, Kandil’de görüştüğü PKK militanlarıyla yaptığı röportajlara yer vermişti. Kitap 2014 yılında Everest yayınları tarafından yeniden basılmıştı. Hakkında herhangi bir yasak kararı olmayan kitap halen D&R gibi kitapçılarda da bulunabiliyor.

Şebnem Korur Fincancı’nın evinde bulunan mermiler hakkında ise, Gerçek Gündem’den Filiz Gazi’ye konuşan Şebnem Korur Fincancı’nın avukatı Meriç Eyüpoğlu şöyle söyledi:

“Somut olaydaki mermiler, babasının kullanma ve bulundurma ruhsatına sahip olduğu bir tüfeğe ait”

“Şebnem Korur Fincancı’nın babası ve dedesi asker. Ailede kuşaklar boyu askerler var. Bu nedenle de babasının da dedesinin de ruhsatlı silahı var. Somut olaydaki mermiler, babasının kullandırma ve bulundurma ruhsatına sahip olduğu bir tüfeğe ait. 2008’de babasının vefatından sonra tüfeği ve bulabildiği mermileri evine en yakın karakola giderek teslim ediyor. Teslim tutanağı da var. Bulunan mermi o sırada gözden kaçıyor. 14 yıl geçmiş aradan, hatırlamıyor bile, kıyıda köşede kalmış. Dolayısıyla kendisiyle bir ilgisi yok kaldı ki Adli Tıp’ta ateşli silahlar dersi veren biri kendisi. O yüzden materyaller de olabiliyor yanında.”

“Yasak yayın kategorisinde olan yayın evden çıkmadı”

Polis aramasına eşlik ettiğini ifade eden Eyüboğlu, “örgütsel doküman” olduğu iddia edilen kitaplarla ilgili de “Tutanağı da gördüm. Herhangi bir yasak yayın kategorisinde olan yayın evden çıkmadı. Kesinlikle yalan” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Serbestiyet / Oğuzhan Keskin
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

9 Yorum