1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. TRT Doğru Zamanda Doğru Soruyu Sordu Ama…
TRT Doğru Zamanda Doğru Soruyu Sordu Ama…

TRT Doğru Zamanda Doğru Soruyu Sordu Ama…

Yazısında TRT’de yayımlanan 3’te 3 Tarih programında Ali Şükrü Bey cinayetiyle ilgili sorulan soru üzerine koparılan gürültüyü değerlendiren Kenan Alpay, TRT’nin bu haksız tepki ve tazyiklere boyun eğmemesi gerektiğini söylüyor.

29 Mart 2019 Cuma 12:34A+A-

TRT’de yayımlanan 3'te 3 Tarih yarışma programında sorulan soru şuydu: ‘TBMM'nin 1. Dönem çalışmalarına son verilmesine neden olan siyasi gerginliğin temelini oluşturan olayda, 1923 yılında Topal Osman tarafından öldürüldüğü anlaşılan milletvekili kimdir?'

Bu sorunun cevabı net olarak belliydi: Mustafa Kemal’in has adamı ve tetikçisi Topal Osman tarafından boğularak şehit edilen Ali Şükrü Bey…

TRT’nin bir soru üzerinden Ali Şükrü Bey’i gündemleştirmesi birilerini çileden çıkarmaya yetti.

Konuyu Yeni Akit’teki köşesine taşıyan Kenan Alpay, yakın tarihin resmi ideolojik yalanlarla çarpıtılmaya çalışıldığı Türkiye’de unutturulmak istenen Ali Şükrü Bey cinayetinin devlet televizyonunda gündeme getirilmesinin olumlu bir adım olduğunu kaydetti.

“Ortada bütün bir ülkeyi sarsan, önemli kırılmalara yol açan barbarca bir cinayet varken, Ali Şükrü Bey’i boğulup tarlaya atılmış cesedi varken birileri çıkıp hala ‘Ulu Önder’imiz için cinayete azmettirdi diyemezsiniz, küseriz vallahi’ veya ‘kahraman hemşerimiz için cinayet işledi denilemez, kanımıza dokunuyor’ türü laflar koskoca bir toplumu enayi yerine koymak, koskoca bir ülkeye sömürge muamelesi yapmaktır.” diye yazan Kenan Alpay’ın yazısının final kısmında konuya ilişkin yaptığı değerlendirme şöyle:

TRT ne yapmalı şimdi? Neden özür dilensin yarışmada bu soru sorulduğu için? Zamanlaması doğru, sorusu doğru ve cevabı doğru, kelimenin tam anlamıyla yerinde bir yayın için fanatikçe sergilenen, arkası boş tepkilere bakıp hizaya geçmek hiç de doğru bir tutum olmaz. TRT hem zamanlama ve sorusunun hem de cevabın arkasında sağlam bir biçimde durmalıdır.

TRT, Resmi İdeoloji'ye veya başka bir otoriteye değil sadece ve sadece hakikate şahitlik etmeli, sadece ve sadece hakikate sadakat göstermelidir. Bu aynı zamanda aziz şehidimiz Ali Şükrü Bey'in muhterem hatıra ve mücadelesine de saygı ve sadakatin bir gereğidir.

Kenan Alpay’ın yazısının tam metni >>>