1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Trajikomik ‘hangimiz daha çok Atatürkçüyüz?’ kavgası
Trajikomik ‘hangimiz daha çok Atatürkçüyüz?’ kavgası

Trajikomik ‘hangimiz daha çok Atatürkçüyüz?’ kavgası

CHP’deki Atatürk tartışmaları devam ederken, Canan Kaftancıoğlu son noktayı koyacak sözler sarf etmiş!

27 Ocak 2021 Çarşamba 14:56A+A-

HAKSÖZ HABER

CHP’de bir milletvekilinin odasındaki Atatürk resmini indirdiği iddiasını dile getiren ve bundan dolayı disiplin kuruluna sevkedilen Aylin Nazlıaka ile başlayan tartışmalar devam ediyor. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise 'Atatürk demekten ziyade Gazi Mustafa Kemal demeyi' tercih ettiğini söylemişti. Bunun üzerine CHP’li isimler tarafından linç edilen Kaftancıoğlu o günden beri Atatürk ile bir sıkıntısı olmadığını kanıtlamaya çalışıyor.

Son tartışma Muharrem İnce etrafında toplanan CHP’lilerin -başta İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi- olmak üzere partideki ‘Atatürk muhalifi’ isimlerden duydukları rahatsızlığı dile getirmeleriyle başladılar. Gözler hemen Kaftancıoğlu’na çevrilmişti ki Kaftancıoğlu bu sefer tabiri caizse gardını epey sağlam aldı.  “Atatürk ile sorunu olanla bırakın siyaset yapmayı, dostluk dahi yapmam. Ben Cumhuriyetin var ettiği bir kız çocuğuyum” sözleriyle karşılık veren Kaftancıoğlu, siyasi bilince erdikten hemen sonra Atatürkçü olduğunu da ifade ediyor. Bunun üzerine Mehmet Ali Çelebi'den 'ana rahmine düşmeden Atatürkçüydüm!' açıklamasını beklediğimizi belirtmek isteriz!

Türkiye gerçekten çok komik bir ülke! Muhafazakarlar Atatürk sevgilerini kanıtlamaya çalışıyor, milliyetçiler hakeza şimdi de CHP’liler Atatürk’e olan bağlılıklarını göstermeye çabalıyorlar. Siyaset ve toplum dönüp dolaşıp Atatürk’e takılıp kalıyor. Bunun baş müsebbibi olan parti bile kendi içinde bu tartışmaları yaşıyorsa artık mızrak çuvala sığmıyor demektir!

Aslında CHP’deki tartışmalar radikal laik-Kemalistlerle daha sola yakın isimlerin partiyi bu fasit daireden çıkarma mücadelelerinin bir sonucu. Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti liderliğinde CHP, katı Kemalist yüzünü bir nebze gizlemeyi başardı. Bu sebeple olsa gerek yerel seçimlerde belli bir karşılık da buldu. Tabi CHP’nin böylesi bir politik tavır geliştirmesine temel etken de AK Parti’ydi. Ancak tersine bir durum bu sefer AK Parti’de yaşanıyor. Atatürk farklı ifade ve söylemlerle muhafazakarlaştırılmaya çalışılıyor. İşin özünde Atatürkçü reflekslere yaklaşan kaybediyor ama anlaşılması güç bir şekilde devletin inşa eden ideoloji bu olunca gayri ihtiyari herkes kendisini ona göre hizalandırıyor herhalde...

Canan Kaftancıoğlu’na tavsiyemiz kimliğini gizlemesin! Yoksa teveccüh bulmasını sağlayan şeyden geriye hiçbir kalmayacak. Eğer ki kimliği gerçekten buysa da geçmiş olsun…

HABERE YORUM KAT

4 Yorum