1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Tokatlılar "Kardeşlik Gecesi"nde Buluştu
Tokatlılar "Kardeşlik Gecesi"nde Buluştu

Tokatlılar "Kardeşlik Gecesi"nde Buluştu

Tokat İHH ile Genç Hareket’in müştereken organize ettiği etkinlik, Tokat 26 Haziran Kültür Sarayı Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

12 Aralık 2014 Cuma 16:31A+A-

HAKSÖZ-HABER

Yoğun ilgi gören gece, İnsan ve Medeniyet Hareketinin gençlik çalışması olan Genç Hareket Başkanı Sezgin Kızılkoca’nın kardeşlik vurgulu konuşmasıyla başladı. Kızılkoca, konuşmasında şu hususlara vurgu yaptı:

İman tercih konusu iken, iman edenler için ümmet kardeşliği imanımızın mutlak bir gereği, muhtaç olduğumuz bir mecburiyettir.

İman ettiğini iddia edenlerin tümü bir vücudun azaları gibi olmalı, nasıl ki bir vücudun bir yeri acı çektiğinde tüm vücut bu acıyı hissediyorsa, ümmetin bir yerindeki acıları da diğer tüm yerlerindeki mü’minler de hissetmelidir.

Bugün Suriye, Filistin, Mısır, Arakan ve pek çok İslam beldesinde çekilen acıları yüreğimizde hissetmek, iman ve kardeşlik iddiamızın olmazsa olmaz bir gereği ve yansımasıdır.

Tüm ümmet coğrafyalarında yaşanan acıları kendimiz yaşıyormuşçasına hissetmeli, bu acıları dindirmek için adeta çırpınırcasına gayret sarf etmeli ve elimizden geldiğince bu acıları dindirmeye çalışmalı, elimizden hiçbir şey gelmiyorsa içten ve daimi dualarımızla bu acılara ortak olmalıyız ki, yarın hesap günü mazeretimiz olsun.

Çağımızın en büyük sorunlarından birisi bireysellik ve ben merkezlilik olup, en yakınımızdan başlayarak kardeşlik halkalarımızı tüm ümmete yaymak için çalışarak bu hastalıkla mücadele etmeli, kendimiz için istediğimizi kardeşlerimiz içinde istemeliyiz.

Kızılkoca’nın konuşmasının ardından Grup Yürüyüş sahneye çıktı ve kendi albümleri ile klasikleşmiş eserlerden sevilen parçaları seslendirdi.

Konser boyunca dinleyiciler bölümünde coşkunun dinmediği ve bazı eserlere dinleyicilerin de iştirak ettiği gözlemlenirken, dinleyicilerden çok sayıda istek geldi.

Birçok eserine dinleyicilerin de eşlik ettiği Grup Yürüyüş, ümmet vurgusuyla başladığı konserinde Suriye, Mısır, Gazze ve Kudüs’teki direnişçileri de eserleriyle selamladı.

tokat-20141212-00.jpg

tokat-20141212-01.jpg

tokat-20141212-02.jpg

tokat-20141212-03.jpg

tokat-20141212-04.jpg

tokat-20141212-05.jpg

HABERE YORUM KAT