1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Today’s Zaman Gazetesinde İlginç Bir Analiz
Today’s Zaman Gazetesinde İlginç Bir Analiz

Today’s Zaman Gazetesinde İlginç Bir Analiz

Today’s Zaman gazetesinde önceki gün çıkan bir yazıda “Hizmet”in AK Parti’yle farklı düşündüğü konular sıralandı.

14 Şubat 2012 Salı 10:36A+A-

Today’s Zaman Gazetesinde önceki gün İhsan Yılmaz imzası ile çok ilginç bir yazı yayınlandı. AK Parti’ye ve Davutoğlu tarafından izlenen dış politikaya sert eleştiriler getirilen yazıda, “Hizmet”in AK Parti’yle farklı düşündüğü konular şöyle sıralandı: “İsrail’le faydasız bir kavga içerisine girilmesi”, “Mavi Marmara hadisesi”, “İran’ın bir nükleer bomba elde etme olasılığına tolerans gösterilmesi”, “iflas eden Kürt açılımı ve Başbakan’ın gazetecilerle giriştiği faydasız kavga.”

TURGUT ALP BOYRAZ'ın haberi:

Cemaat’in yayın organlarından İngilizce yayın yapan Today’s Zaman Gazetesi’nde İhsan Yılmaz imzasıyla yayınlanan yazıda Hizmet’in AK Partiden farklı bir hareket olduğu ve birçok konuda farklı düşündüğü vurgulanarak, “AK Parti’nin sadık dostlarının ve medyada onu gözü kapalı bir şekilde takip edenler bu farklılıklara saygı göstermeyerek Hizmet’e “Gidin kendi partinizi kurun” diyorlar." ifadeleri kullanıldı.

Yılmaz yazısında “Hizmet”le AK Parti’nin birçok konuda buluştuğunu ancak farklı görüşleri düşündükleri noktalarda eleştiride bulunmaktan da çekinmediklerini söyleyerek, “Erdoğan daha önce, hükümetin önünü tıkamak isteyen asker ve bürokratlara görevlerinden istifa ederek siyasi parti kurmalarını söylemişti. Şimdi aynı mantık Hizmet hareketine karşı da kullanılıyor. Bu da onların demokrasi anlayışlarının hatalı olduğunu gösteriyor. Bürokratlar hükümetin emrine itaat etmek zorundadır. Ancak aynı şeyi gazetecilerden, düşünürlerden, eleştirmenlerden, lobi gruplarından ve sivil toplum örgütlerinden bekleyemezsiniz” diye yazdı.

“İsrail konusunda aynı düşünmüyoruz”

Yılmaz yazısında devamla AK Parti’ye meydan okuyarak, “Eğer politikacılar eleştiri ve baskılara kızarsa herhangi bir gruba ‘artık yeter’ diyebilir. Bunu CHP ve MHP Cemaat’e karşı zaten söylüyor. AKP de aynısını yapabilir” ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin Hizmet tarafından eleştirilen politikalarını sayan İhsan Yılmaz bunları şöyle sıraladı: “İran’ın bir nükleer bomba elde etme olasılığına yönelik toleranslı politika, İsrail’le faydasız bir kavga içerisine girilmesi, Mavi Marmara hadisesi, iflas eden Kürt açılımı, Başbakan’ın gazetecilerle giriştiği faydasız kavga.” “AKP aşıkları” ifadelerini kullanan Yılmaz, “Her sivil toplum organizasyonu siyasi bir parti kurmak zorunda değil. Ancak AKP aşıkları böyle düşünüyor gibi görünüyor” dedi.

Hizmet’in siyasi bir parti kurmasının intihar etmesi anlamına geleceğini yazan Yılmaz, “Hizmet’in operasyonel kodları köprüler inşa etmek ve rengine, ideolojisine, dinine, statüsüne vb. bakmaksızın her kalbe ve kafaya hitap etmektir” diye yazdı. Yılmaz “AKP aşıkları” olarak adlandırdığı kişilerin bunu anlamak istemediklerini iddia etti.

MİLAT

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum