1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Teyit" edemiyorum ama mevzu Taliban ise tüm iftiralar gerçektir
"Teyit" edemiyorum ama mevzu Taliban ise tüm iftiralar gerçektir

"Teyit" edemiyorum ama mevzu Taliban ise tüm iftiralar gerçektir

Sahte haberleri teyit etmeyi kendine misyon eden "Teyit" adlı haber sitesi Taliban hakkında atılan bir iftiraya gerçek olabilir dedi.

19 Ağustos 2021 Perşembe 13:47A+A-

HAKSÖZ HABER

Özellikle sosyal medya ve internette dolaşıma sokulan sahte ve çarpıtılmış bilgileri doğrulamayı kendine misyon edinmiş Teyit isimli web sitesi, Taliban hakkında uydurulan bir belge hakkında "doğrulayamadık ama konu Taliban ise gerçek olabilir" açıklamasında bulundu.

Bugün dolaşıma giren ve Taliban'ın 15-45 yaş aralığında kadınları askerler ile evlendireceğine dair açıklamaların olduğu belge Taliban tarafından yalanmasına rağmen Teyit saçma bir açıklamaya imza attı.

İnternet sitesi ve Twitter hesabından yaptığı açıklamada Teyit Taliban'ın böyle bir fetva yayınladığına dair bir kanıt olmadığını fakat geçmişteki uygulamalar nazarında Taliban'ın böyle bir hamle yapabileceğini söyledi.

Görevi sahte haberleri, dezenformasyonu, hatalı bilgileri düzeltmek olan bir web sitesi çıkıp ortada olmayan bir belge hakkında görev tanımında olmamasına rağmen yorum yaparak gerçek olabileceğini söylüyor.

Bu arada Teyit kendi internet sitesinde Taliban sözcüsünün  yalanlamasını yayınlamasına rağmen akla ziyan bu iddiasını okurlarına sunuyor.

Teyit'in bu hamlesi akıllara yine helva-put ilişkisini getirdi, mesele "gayri medeni" Müslümanlarsa meslek etiği göz ardı edilebilir.

Geçtiğimiz günlerde Habertürk Yazarı Sevilay Yılman da IŞİD kökenli bir cinayet videosunu "Taliban Gerçeği" olarak yayınlamış, gelen uyarılara rağmen özür dilemeye yanaşmamıştı.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum