1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. "Tarih boyunca Hak- Batıl mücadelesi devam edecektir"
"Tarih boyunca Hak- Batıl mücadelesi devam edecektir"

"Tarih boyunca Hak- Batıl mücadelesi devam edecektir"

Tatvan Özgür-Der'in bu haftaki seminer konusu Ahlaki Sorumluluğumuzun Sınırı idi. Semineri Araştırmacı - Yazar Abdulhakim Beyazyüz sundu.

13 Aralık 2021 Pazartesi 16:39A+A-

Abdulhakim Beyazyüz, özetle şu konulara değindi:

“Ahlak, sorumluluk ile ilgili bir kavramdır. Allah ile bağı Koparılan İnsan gün geçtikçe değer kaybediyor. Günümüzde toplumsal cinsiyet tabiri ile kadınlar erkek, erkekler kadın olmak istiyor. Batı kültürünü taklit etmekle birlikte aile kavramı yok olmaya başladı. Boşanmalar, intihar vakaları arttı, tahammüller azaldı, merhamet duygusu yok olmaya başladı. Salgın ile birlikte herkes kendi odasına çekildi, telefonlar bizi birbirimizden ayırdı. Geçmişini ve geleceğini düşünmeyen nesiller yetişti. Su içtikçe içen  doymayan deve misali bir nesil yetişti.

Rabbimiz vahiy rahmettir buyuruyor. Bizler sahipsiz değiliz. Oyun eğlence olsun diye yaratılmadık. Rabbimiz bizi güzel bir Fıtrat üzere iradeli varlıklar olarak yarattı. Hayatımıza anlam kattı. Bizi sorumlu varlıklar olarak yarattı.

Sorumluluk sadece belli bir zaman dilimini kapsamaz. Bizler içinde bulunduğumuz zaman ile birlikte  geçmiş ve gelecek zamanımızdan sorumluyuz. Allah'a karşı olan sorumluluğumuz; bizi ailemize, çevremize,  doğaya, tüm canlılara karşı sorumlu kılmaktadır.

Tarih boyunca Hak- Batıl mücadelesi devam edecektir. Bu süreçte kendimizi merkeze alıp ahlaki olarak kuşanmalı ibadetlerimize önem vermeli kazancımızın helal olmasına dikkat etmeliyiz. İyiliği yasa haline getirip sorumluluğumuzun farkında olmalıyız. Çocuklarımızı, dostlarımızı kaybettiğimizi yalnızlaştığımızı, ailelerimizin dağıldığını fark edip hakkı ve sabrı tavsiye etmeli Allah'ı çokça hatırlamalıyız.”

Seminer, dinleyicilerin soru ve cevap faslının ardından sona erdi.

img-20211210-wa0016.jpg

img-20211210-wa0019.jpg

img-20211210-wa0026.jpg

HABERE YORUM KAT

5 Yorum