1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Tatvan Özgür-Der'de ''Mümin Kadın'' Konusu Konuşuldu
Tatvan Özgür-Der'de ''Mümin Kadın'' Konusu Konuşuldu

Tatvan Özgür-Der'de ''Mümin Kadın'' Konusu Konuşuldu

Tatvan Özgür Der Şubesi tarafından Nurettin YARGICI' nın katılımıyla hanımlara yönelik aylık düzenlen seminerin ikincisi gerçekleştirildi. Seminerde ‘’Mümin Kadın’’ konusu konuşuldu.

05 Mart 2019 Salı 00:45A+A-

Cumartesi günü saat 14.00 de gerçekleştirilen seminerde YARGICI özete şu konulara değindi:

Kadınlar hayatın merkezindedir, hayatın yarısıdır. Bir evde mutluluk ya da huzurun olması, çocukların ahlaklı yetişmesi, erkeğin harama bulaşıp bulamaması, kadının elindedir.

Toplumun ıslahında ve ifsadında kadınların payı büyüktür. Toplumu inşa eden kadındır. Peygamber Efendimiz Hira'dan dönünce ilk destekçisi hanımı Hz. Hatice olmuştur.

Allah'a karşı sorumlulukta cinsiyet farkının olmadığını Rabbimiz bildiriyor. çocuk yetiştirmede, Toplumun ıslahı noktasında kadının payı büyüktür. Peygamberimiz bir hadisinde şöyle buyuruyor ‘’Saliha bir kadın alırsanız imanınızın yarısını tamamlamış olursunuz. ''

Salih kavramı ; Hayırlı iş yapmak, hayırlı ve faydalı olmak, ıslah etmek, düzeltici olmak, yapıcı olmak, gibi anlamlara gelir. Salihin zıttı ise müfsittir.

Müfsit; fesat çıkarmak, arayı bozmak, yıkıcı olmak gibi anlamlara gelir.

İnsanı mutsuz yapan dünyevileşmedir. Ne yazık ki evlerimizi mescide dönüştürmemiz gerekiyorken saraylara dönüştürdük. Hayatımızı vahiy şekillendirmesi gerekirken diziler şekillendirmeye başladı. Önceliğimiz mal mülk değil Allahın rızasını kazanmak olmalıdır. " Benim hayatım ve Ölümüm alemlerin rabbi içindir’’ anlayışı hayatımıza hakim olmalıdır.

Rabbimiz Tevbe Suresi 71. Ayette şöyle buyuruyor :

" Mümin erkeklerle mümin kadınlar birbirlerinin velileri, yardımcılarıdır. Onlar iyilikleri teşvik edip kötülükleri menederler. Namazı hakkıyla yerine getirir, zekâtı verir, Allah’a ve Resulüne itaat ederler. İşte onları Allah geniş rahmetine mazhar edecektir. Çünkü Allah azîzdir, hakîmdir/ üstün kudret, tam hüküm ve hikmet sahibidir.”(Tevbe, 9/71).

YARGICI, ‘’Saliha bir kadın nasıl olunur?’’ sorusunda ise şunları dile getirdi:

Bilgi olmadan çocuklarımızı yetiştirmeyiz öncelikle ilmi anlamda kendimizi geliştirmeliyiz, Kuran’ı anlayarak okumalıyız, namazlarımıza hassasiyet göstermeliyiz, Kur'an’da ve sahabe neslinden olan hanımları örnek almalıyız.

YARGICI bir sonraki seminer konusunun ‘’Aile İçi İletişim’’ olduğu dile getirerek konuşmasını sonlandırdı.

Seminer dinleyicilerin soru ve katkılarıyla son buldu.

 

20190302_141013-001.jpg

20190302_141218.jpg

 

HABERE YORUM KAT