1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Tasarruf derken konserlere milyonlar harcama tutarsızlığı!
Tasarruf derken konserlere milyonlar harcama tutarsızlığı!

Tasarruf derken konserlere milyonlar harcama tutarsızlığı!

Ekonomik darboğaz Türkiye'de özellikle dar gelirli kesimler için hayatı zorlaştırırken diğer yandan ise devlet kaynakları nereye harcanıyor?

10 Ağustos 2023 Perşembe 15:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Salgın sonrasında dünya ekonomisinde yaşanan daralma Türkiye'de de oldukça sert yaşanıyor. Enflasyon her geçen gün temel gıda maddelerine ulaşmayı dahi zorlaştırırken dar gelirli aileler özellikle büyükşehirlerde çok ciddi sıkıntı çekiyor. 

Durum böyleyken ekonominin başına geçen yeni kadrolar sık sık tasarruf çağrısı yapıyor. Gayet anlaşılabilir olan bu çağrıya ise önce devletin kendisinin uyması gerekiyor...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Tarkan konseri tartışmalara sebep olmuştu. Belediye'nin Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen konser için 450 bin dolar (8 milyon TL) ücret verdiği ifade edilmişti. 

Geçtiğimiz günlerde ise Üsküdar Belediyesi yaptığı konserle övünen bir paylaşım yapınca tartışmalar ayyuka çıktı. AK Parti veya CHP fark etmeksizin ekonominin gittikçe ağırlaşan şartları altında devlet imkanlarının konser vb. eğlenceler için harcanması israftan başka bir şey değil!

Bu konserlerdeki ahlaki çözülme ise israftan da beter bir iş olarak önümüzde duruyor. Vaziyet böyle olunca her açıdan topluma zarar veren faaliyetlere sırf popülizm adına imza atılması ortaya büyük bir akıl dışılık ve tutarsızlık çıkartıyor. 

HÜDA PAR Sosyal İşler Başkanı ve parti sözcüsü Yunus Emiroğlu da bu tutarsızlığa dikkat çeken bir açıklama yayımladı:

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum