1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Tarihler değişse de ırkçıların argümanı değişmiyor!
Tarihler değişse de ırkçıların argümanı değişmiyor!

Tarihler değişse de ırkçıların argümanı değişmiyor!

Yıllar önce Kürt nüfusunun artmasından endişe duyan ırkçı Ümit Özdağ, şimdi ise aynı kirli argümanlarla Suriyeli muhacirleri hedef alıyor.

21 Mayıs 2022 Cumartesi 00:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Son zamanlarda muhacirlere yönelik ırkçılıkta sınır tanımayan Ümit Özdağ, 2012 yılında kaleme aldığı bir yazısında ana dili Kürtçe olan kadınlara yönelik ırkçı ifadeler kullandığı ortaya çıktı.

Irkçı Özdağ, ilgili yazısında “Anadili Kürtçe olan kadınlarda doğurganlık 4.1 iken, anadili Türkçe olan kadınlarda 1.9’dur. Bunun anlamı 27 sene sonra Türkçe anadil grubunun nüfustaki payında keskin bir düşüş olacağıdır.” değerlendirmelerde bulundu.

Daha ortada Suriyeli mülteciler yokken Kürt nüfusunun artmasından endişe duyan ırkçı Özdağ, şimdi ise aynı argümanla Suriyeli kadınları hedef alıyor!

Suriyeli kadınların doğumu nedeniyle Türklerin azınlık durumuna düşeceği paranoyasına kapılan ırkçı Ümit Özdağ, 2020 yılında ise “Bir Suriyeli kadın ortalama 5,3 çocuk doğuruyor. Türk kadınlarından bu oran 2 yani çok değil, 20 sene sonra sadece kayıtlı olanlara vatandaşlık verilirse 11.5 milyon Suriyeli olacak.” hezeyanlarını dile getirdi.

Sürekli düşman üreterek bölünme paranoyaları üzerinden toplumu kışkırtmaya çalışan ırkçılar, her dönem kin ve nefret tohumları ekmeye çalışıyorlar. Görüldüğü gibi tarihler değilse de ırkçıların kirli argümanları değişmiyor!

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

2 Yorum