1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Taliban ve Afganistan’ı tartışmayı bile beceremeyen laik fanatizm
Taliban ve Afganistan’ı tartışmayı bile beceremeyen laik fanatizm

Taliban ve Afganistan’ı tartışmayı bile beceremeyen laik fanatizm

TV100 ekranları moderatör Kerem Kırçuval'ın da desteğiyle gazeteci Barış Yarkadaş'ın fanatik Kemalizm ve laiklik adına diğer bir laik-Kemalist yorumcu Tülin Oygür'e karşı takındığı saldırgan söylemlere sahne oldu.

24 Ağustos 2021 Salı 11:23A+A-

TV100’de katıldığı bir programda Afganistan’daki gelişmeleri değerlendiren Barış Yarkadaş, muhataplarının Taliban’a ilişkin olumlayıcı ifadeler kullanması üzerine köpürerek İslam düşmanlığını izhar etti.

Afganistan'da Taliban'ın başkent Kabil'i ele geçirmesiyle başlayan yeni süreçle birlikte farklı tartışmalar da ortaya çıktı. Taliban'ı tanıyanlar ve tanımayanların fikirlerini belirttiği süreçte Türkiye Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği de Taliban'ı tanıdıklarını belirten bir açıklama yaptı. Amerika'nın Afganistan'dan çıkmasıyla ülkenin bağımsızlık sürecinin başladığını savunan Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür, katıldığı televizyon programında diğer seküler-laik tiplerin tepkisini çekti.

TV100'de yayınlanan Kerem Kırçuval ile 10'dan 12'ye programına katılan Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür "Afganistan'ın bağımsızlık süreci başlamıştır. Önce oradaki emperyalist işgal bitmelidir. Sayın Barış Yarkadaş hakarete varan bir tweet atmış. 'Cumhuriyet Kadınları Derneği'nizin adını değiştirin.' diye. İade ediyorum." açıklamasında bulunan Oygür, Barış Yarkadaş'ın sert çıkışıyla karşılaştı.

"Taliban'a destek vererek ihanet ettiniz"

Sert bir dille konuşan Barış Yarkadaş, "Adınızı değiştirin hocam, adınızı bir an önce değiştirin. Siz cumhuriyet ismini kullanamazsınız. Cumhuriyetçilik aydınlanma, kadın devrimi, eşitlik, laiklik demektir. Şeriatçı bir terör örgütüne övgüler dizerek Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği ismini kullanamazsınız. Hayal görmeyin, insanların bilincini de bulandırmayın. Siz cumhuriyet devrimlerine Taliban'a destek vererek ihanet ettiniz. Bir hayalin peşinden insanları sürüklemeye çalışıyorsunuz." dedi

"Sizin Cumhuriyetle ne ilginiz var?"

Sözlerini sürdüren Yarkadaş "Bugün siz Afganistan'da yaşar mısınız, Afganistan'da kırbaçlanmayı göze alır mısınız? Burka giyerek sokağa çıkar mısınız? Müzik dinlemeden yaşar mısınız? Televizyon izlemeden yaşar mısınız? Siz hangi hakla Türk kadınına Taliban'a övgüler dizdirmeye çalışıyorsunuz? Böyle bir hakkınız yok! Cumhuriyetçi kadınlar ismini kullanamazsınız! Sizin Cumhuriyetle ne ilginiz var? Cumhuriyetin ne felsefesini anlamışsınız ne ilkelerini anlamışsınız." ifadelerini kullandı.

"Amerikancılık yapıyorsunuz, Taliban'a övgü diziyorsunuz"

Oygür'ün, "Siz Amerika için orada ağıt yakıyorsunuz ağıt, bunu anlamıyor muyuz sanıyorsunuz?" sözleri üzerine sesini yükselten Yarkadaş, açıklamasına "Amerika'nın Taliban örgütüne övgüler dizmek... Bir şey söyleyeceğim ama televizyonun başını RTÜK'le belaya sokmak istemiyorum. Amerikancılık yapıyorsunuz, Taliban'a övgü diziyorsunuz. Bunu bir de teorik çerçeveye, teorik kılıfa oturtmaya çalışıyorsunuz. Atatürk'e ihanet ediyorsunuz. Ne ilgisi var Taliban'ın emperyalist olmakla? Şeriat da gelse bizim için önemli değil diyorsunuz kendi bildirinizde. Ne anlatıyorsunuz?" sözleriyle devam etti.

Tülin Oygür’ün Perinçek-Aydınlık çizgisini yani Çin hesaplarını temsilen konuştuğu malum peki aynı seküler-laik çizgide olmakla birlikte Taliban özelinde İslam ve Müslümanlara karşı bu derecede galiz bir düşmanlık beslediğini izhar etmekten çekinmeyen Barış Yarkadaş kimi/neyi temsilen konuşuyordu?

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum