1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Taksicilerin bozulan imajlarını yalanla düzeltme çabaları boşa çıktı
Taksicilerin bozulan imajlarını yalanla düzeltme çabaları boşa çıktı

Taksicilerin bozulan imajlarını yalanla düzeltme çabaları boşa çıktı

Taksinin bagajında 1 milyon 800 bin lira unutulduğunu ve sahibine iade ettiğini iddia eden taksicinin foyası meydana çıktı.

21 Ekim 2021 Perşembe 15:36A+A-

HAKSÖZ HABER

Sarıyer'de taksicilerin bagajda unutulan 1.8 milyon liralık dövizi sahibine ulaştırdığı haberi ilk ağızdan yalanlandı.

Çantanın sahibi Necip Y. bir açıklama yaparak, çantanın içinde para olmadığını taksicilerin söylemlerinin yalan olduğunu ifade etti. 

Demirören Haber Ajansı'nın servis ettiği ilk haberde valiz sahibinin, "Çantamı kaybetmiştim. Arkadaşlar çantamı bulmuş. Eksiksiz bütün eşyalarım içinde. 300 bin lira burada, 150 bin dolar da burada. Kendisine teşekkür ediyorum. Tüm taksici arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu iyiliği yaptıkları için, kısa zamanda parayı buldular, kendilerine minnettarım." dediği iddia edildi.

Taksi durağı yöneticisi Orhan Aydoğdu da, "Tutanakla parayı kendisine teslim ettim. Teşekkür etti gitti. Ne iş yaptığını bilmiyorum. Almancıymış kendisi. Adam bayağı kendinden geçmiş, kendini kaybetmiş bir durumdaydı. Parayı görünce yani çanta bulununca adam bayağı bir ferahladı. Çok teşekkür etti. Yani 'sizin gibi insan kalmış mı' diye konuştu. Hatta bir miktar para teklif etti, almadım ben kesinlikle almadım. Bizim taksilerde genelde böyle şeyler kalıyor. Arkadaşlar duyarlı olsun. Yani helal kazansın." söyleminde bulundu.

Takside çantasını unutan Necip Y. unuttuğu çantası için tüm taksi duraklarına bilgilendirmede bulunarak polis karakoluna kayıp eşyası için başvurmaya giderken çantasının bulunduğunu öğrendi.

Çantasını teslim alan yolcu evine döndüğünde televizyonlarda kendisinin çantasında 1 milyon 800 bin lira olduğunu iddia eden bir taksicinin röportajını izledi.

Televizyonda yayımlanan bir sabah programına ve haber kanallarına konuşan takside parasını unuttuğu iddia edilen Necip Y. açıklamalarda bulunarak böyle bir olayın gerçekleşmediğini ve kendisinin iddia edilen paraya sahip olmadığını söyledi. Olayla ilgili taksicilerin anlatımı için de 'tamamen kurgu' sözlerini kullandı.

Olayın gerçek olmadığı ortaya çıkınca taksiciler de herhangi bir açıklama yapmak yerine kameralardan kaçmayı tercih etti.

Son zamanlarda taksicilerin imajı oldukça yıpranmış, kamuoyunda taksicilere güven duyulmadığı ve taksicilere muhtaç kalınmaması gerektiği yönünde yorumlarda bulunuluyordu.  

Taksilerde sıklıkla bir şeyler unutulduğu haberleri kamuoyuna sunulurken bu defa taksicilerin yıpranan imajlarını düzeltmek için böyle bir olaya başvurdukları yorumları yapıldı.

Yaşanan bu son vaka ile beraber kimi taksicilerin mağduriyetleri dahi suiistimal edebildikleri görüldü.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum