1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Suriye'ye Gıda ve Giyecek Yardımı
Suriyeye Gıda ve Giyecek Yardımı

Suriye'ye Gıda ve Giyecek Yardımı

Özgür-Der ile Bilgi ve Düşünce Derneği, gıda, un, battaniye ve giyecek yardımını Akçakale sınır kapısı üzerinden Suriye'ye gönderdi.

19 Şubat 2013 Salı 14:31A+A-

Özgür-Der ve Bilgi ve Düşünce Derneği, 23 ton kuru gıda, un, battaniye ve giyecek yardımını Akçakale sınır kapısı üzerinden Suriye'ye gönderdi.

Edinilen bilgiye göre, Özgür-Der ve Bilgi ve Düşünce Derneği tarafından Bingöl'de toplanan 23 ton kuru gıda, un, battaniye ve giyecek yardımı Akçakale sınır kapısı üzerinden Suriye'ye Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Telabyat, Rasul Ayn, Afrin, Kamışlı ve Haseke bölgelerine ulaştırılmak üzere, Ahraruş Şam Doğu bölgesi lojistik sorumlusu Ebu Yahya'ya teslim edildi.

Lojistik sorumlusu Ebu Yahya, özellikle ulaştırılan çocuk giyimi, çocuk maması, çocuk bezi ve bebek bisküvisi yardımlarına teşekkür ederek, tıbbi malzeme, ilaç, halı, kilim, çocuk giyimi, ayakkabı gibi temel ihtiyaçların acil olduğunu vurguladı. İnsanların çadırlarda yerlerde yattığını belirten Ebu Yahya, sünger yatak ve halı ihtiyacının da olduğunun altını çizdi.

Geçtiğimiz hafta içinde Özgür-Der Suriyeli Muhacirlere Yardım Komisyonu tarafından bir kamyon un ile bir kamyonet dolusu ilaç, giyim, gıda ve battaniyelerden oluşan yardım malzemeleri Akçakale'de, Serêkanîyê'de bulunan Dır'ül Müslimin sorumlusu Ebu Vail'e teslim edilmişti.

Söz konusu bölgelerin dolaylı olarak savaştan en çok etkilenen Kürt bölgeleri olduğunu belirten kaynaklar, yardımların da bu bölgelere daha az ulaştığını aktardı. (aa)

HABERE YORUM KAT