1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Suriyelilerin Türk Bayrağına Basarak Gösteri Yaptığı Yalanı Çürütüldü
Suriyelilerin Türk Bayrağına Basarak Gösteri Yaptığı Yalanı Çürütüldü

Suriyelilerin Türk Bayrağına Basarak Gösteri Yaptığı Yalanı Çürütüldü

Suriyeli muhacirler için yapılan eylemin ardından provokasyonlara bir yenisi daha eklendi. Türk bayrağına basan Suriyeli profili çıkarılan videoyu teyit.org çürüttü.

30 Temmuz 2019 Salı 13:03A+A-

Suriyeliler üzerinden çeşitli provokasyonlar üretilen sosyal medyada son zamanlarda yeni bir video türedi. Videoda, Türkiye’de Suriyeli mülteciler tarafından düzenlenen ve Türk bayrağının da ezildiği bir eylemi gösterdiği iddia edildi. Buna göre videoda ellerinde birtakım bayraklar bulunan kalabalığın sloganlar eşliğinde Türk bayrağının üzerinde hareket ettiği görülebiliyor. 

 

s3-002.jpg

Bir kullanıcı tarafından 25 Temmuz 2019’da Twitter’da paylaşılan video yaklaşık 2 bin kişi tarafından beğenildi ve şimdiye kadar 70 bin kez izlendi. 

Ancak videonun Türkiye’de eylem yapan ve bu sırada Türk bayrağını ezen Suriyeli mültecileri gösterdiği iddiası doğru değil. Video ilk olarak 12 Aralık 2015’te Irak’ın Basra kentinde eylem yapan kişileri gösterdiği iddiasıyla paylaşılmış. İnternette yapılan aramalarda 2015 yılında Irak’taki Başika Üssü’ne Türkiye’den askeri güçlerin takviye edilmesi üzerine gerçekleştirilen eylemler sırasında Türk bayrağının ezildiği anlaşılıyor. 

 

 

Görüntüler 2015 yılında kaydedilmiş

Türkiye’de eylem yapan Suriyelileri gösterdiği iddiasıyla paylaşılan görüntülerin orijinaline ulaşmak mümkün. Bir kullanıcı tarafından video paylaşım sitesi YouTube 12 Aralık 2015 tarihinde yüklenen görüntülerde kişilerin sloganlar atarak Türk bayraklarına bastığı görülüyor.

 

s2-002.jpg

Videonun başlığında yer alan bilgilerde ise “Basralı kahramanların Türk bayrağını ayaklarıyla ezdikleri” ifade ediliyor. Video izlendiğinde söz konusu eyleme katılan kişilerin üzerindeki Irak bayrakları da dikkati çekiyor. 

Buna ek olarak aynı görüntülerin 14 Aralık 2015’te Rusça ifadelerle yeniden paylaşıldığı anlaşılıyor. Paylaşılan bu videoda da Basra sakinlerinin Türk bayraklarını ezdiği ifade ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT