1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Suriyelileri göndereceğiz diyen Kılıçdaroğlu’na yanıt partisinden geliyor!
Suriyelileri göndereceğiz diyen Kılıçdaroğlu’na yanıt partisinden geliyor!

Suriyelileri göndereceğiz diyen Kılıçdaroğlu’na yanıt partisinden geliyor!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemlerinin gerçekçi olmadığını ifade etti.

14 Mayıs 2022 Cumartesi 15:13A+A-

Türkiye'de bulunan Suriyelilerin yüzde 30'unu göndermenin mümkün olmadığını söyleyen Tekin, "Türkiye’de 1 milyon Suriyeli çocuk doğdu. Bunlar bizim çocuklarımız." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri durumunda mültecileri ülkelerine geri göndereceklerini söyleyerek söz konusu politikanın uygulanması için 4 adımlı formülleri olduğunu açıklamıştı.

Kılıçdaroğlu, Suriye ile barışılacağını, ülkelerine dönen insanların can güvenliğinin sağlanacağını, onlara iş imkanı sağlanacağını ve bölgeye hastane-okul gibi kurumların yapılacağını ifade etmişti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının ardından CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Deutsche Welle'ye yaptığı açıklamada Türkiye'de bulunan Suriyelilerin yüzde 30'unu göndermenin mümkün olmadığını belirtti.

Tekin, "Türkiye’de 1 milyon (Suriyeli) çocuk doğdu. Bunlar bizim çocuklarımız." dedi.

Gürsel Tekin şu ifadeleri kullandı:

"Bir milyon çocuk Türkiye Cumhuriyeti'nin topraklarında ve hastanelerinde doğdu. Bunlar bizim çocuklarımız; anneleri, babaları, aileleri hangi ülkenin insanı olursa olsun. Bunları nasıl entegre edeceğiz, bu konuda ne yaptınız şimdiye kadar mesela? Bu çocuklar sağlıklı beslenebiliyor mu, eğitim alabiliyor mu, nasıl yerlerde yaşıyorlar? Hiçbir şey yok. Aşama aşama entegre ederseniz elbette olur. Birçok Avrupa ülkelerinde benzerlerini görüyoruz."

Kaftancıoğlu da Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemlerine karşı çıktı,

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum