1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Suriyelileri ‘beka sorunu’ haline getirmek!
Suriyelileri ‘beka sorunu’ haline getirmek!

Suriyelileri ‘beka sorunu’ haline getirmek!

İYİ Parti Kurucu Üyesi Seyit Yücel, Suriyeliler hakkında alışılageldik ırkçı yaklaşımlara yeni bir ‘derinlik’ kazandırmış!

30 Ocak 2021 Cumartesi 15:02A+A-

HAKSÖZ HABER

İYİ Parti Kurucu Üyesi ve 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü isimli oluşumun üyesi olan Seyit Yücel, Suriyeliler hakkında verdiği röportajda ırkçı söylemlere yeni bir pencere açmış.

Suriyelilerin terörle bağlantıları hakkında araştırma yaptıklarını söyleyen Seyit Yücel, sadece bunun için koca enstitü kuracak kadar ‘boş’ bir hayata sahip öyle sanıyoruz ki… Bir toplumun tümüyle şiddet ve terörle ilişkili gösterilmesi için ‘akademik’ araştırmalar yapmayı hangi dünya görüşü hangi vicdan kabul eder merak içindeyiz?!   “Bildiğiniz gibi Suriyeliler meselesi de Türkiye’nin milli güvenliği açısından bir tehdit. Bu noktada enstitümüzün de elbette çalışmaları var. Suriyelilerin Türkiye’deki etkileri üzerine yayınlanmış raporlarımız var. (…) Zaman zaman Suriyelilerin terörle bağlantıları ile ilgili ya da eğitim durumları ile ilgili makaleler yayınlanıyor. Ayrıca Suriye’ye komşu farklı ülkelerin de; Lübnan, Ürdün, Irak gibi Suriyelilere uyguladıkları politikalar ve bakış açılarını içeren makaleler de var. Konuyu sıkı takip ediyoruz ve hem yerel hem de ulusal haber kaynaklarından da veriler alıyoruz. Yani özetle, enstitümüz Türkiye’nin gerçek beka sorunu olan Suriyeliler meselesini de derinlemesine ele almakta ve incelemektedir.”

Prof. Dr. Ümit Özdağ hoca”sından aldığı ilhamla Suriyeliler meselesini gündemleştirmeye devam edeceğini söyleyen Yücel, bir de utanmadan Doğu Türkistanlıların hukukundan söz edebiliyor. Irkçı bakış açısının “mazluma dini, dili, ırkı sorulmaz” ilkesinden haberi yok tabi ki. Olsaydı tutarlı olmak adına hiç değilse en azından katliamdan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilerin geri gönderilmesi gerektiğini söylemezdi. Ayrıca bütün Suriyelileri IŞİD militanı gibi gösteren Seyit Yücel akıl ve izandan yoksun olduğunu da kanıtlamış oluyor.

Çin de bütün Doğu Türkistanlıları terörist olarak değerlendiriyor. PEGİDA için Avrupa’daki Türk nüfus 'istilacı' konumunda. Seyit Yücel’in bakış açısıyla Çin de PEGİDA da aklanmış oluyor! “Bir Türk Milliyetçisi ve vatansever bir birey olarak Suriyelilerin Türkiye için oluşturduğu tehditleri görüyor ve gündemde tutmaya çalışıyorum. Suriyeliler meselesi Türkiye’nin içerisinde bulunduğu pek çok sorunun başında gelmektedir. Bunu görmek gerekir. Bakın, medyada çıkan IŞİD terör örgütüne yapılan operasyonların çoğunda Suriyelilerin yakalandığını görüyoruz. Ben sosyal medya hesabından bu konuyla ilgili sürekli paylaşımlar yapıyorum. Bu ülkede yüzlerce vatandaş IŞİD saldırılarında hayatını kaybetti. Bunlar göz ardı edilecek şeyler değil. Uygur Türklerini Çin’e iade etmek yerine IŞİD teröristleri Suriye’ye iade etmek gerek!“

Seyit Yücel’in röportajındaki bütün tenakuzları, ırkçı ifadeleri haberimizin kapsamına dahil etsek 2-3 gün sürecek bir yazı dizisi çıkar. Kendileri nasıl mültecileri yalan ve iftiralarla gündemleştirmeye devam edeceklerse biz de aynı şekilde ırkçıları gündemleştirmeye devam edeceğiz. Kardeşlik hukukunun, insani ve vicdani perspektifin bir gereği olarak bunu Rabbimize karşı sorumluluk bilinciyle yapacağız.

Dinini, dilini, ırkını ayırt etmeksizin mazlumları zalimlerin insafına bırakmaya niyetimiz yok!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum