1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Suriyeli Şerif El Cebeli’nin ölümüne sebep olanların 6 yıla kadar hapsi isteniyor
Suriyeli Şerif El Cebeli’nin ölümüne sebep olanların 6 yıla kadar hapsi isteniyor

Suriyeli Şerif El Cebeli’nin ölümüne sebep olanların 6 yıla kadar hapsi isteniyor

Suriyeli Şerif El Cebeli’nin ölümüne sebebiyet verenler hakkında 6 yıla kadar hapis cezası isteniyor. 

18 Eylül 2023 Pazartesi 16:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Geçtiğimiz yılın Ekim ayında gerçekleşen kazada vefat eden Şerif El Cebeli’nin ölümüne taksirle sebebiyet veren şirketin üç yetkilisi hakkında Küçükçekmece Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, asliye ceza mahkemesince kabul edildi. Küçükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesinde yapılan yargılamanın ilk duruşması 14 Eylül’de görüldü. 

İş güvenliği konusunda yeterli önlemin alınmadığı, kanuni sorumlulukların yerine getirilmediği işyerinde gerçekleşen kazada şirket yetkililerinin ağır kusurlarının bulunduğu bilirkişi raporuyla ortaya konuldu.

Gerçekleşmesinde ağır ihmallerin bulunduğu kazanın ardından da ilk olarak muhasebeci ve asansör servisi aranmış, ancak bir saat sonra ambulansa haber verilmişti. 

Sigortasız çalıştırıldığı fabrikada yaşanan kazada Şerif El Cebeli’nin bacağına giren demir parçasının çalışanlar tarafından bacağından çıkarılması ve gereken profesyonel müdahalenin yapılmaması neticesinde vefat ettiği adli tıp raporuyla da kayıt altına alınan davada işveren, işveren vekili ve iş güvenliği uzmanı sıfatlarını haiz sanıklar hakkında 6 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

HABERE YORUM KAT