1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. ‘Suriyeli Kardeşlerimizle Dayanışma Kahvaltısı´ Düzenlendi 
‘Suriyeli Kardeşlerimizle Dayanışma Kahvaltısı´ Düzenlendi 

‘Suriyeli Kardeşlerimizle Dayanışma Kahvaltısı´ Düzenlendi 

Aralarında Özgür-Der Muş temsilciliğinin de yer aldığı Muş’ta faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ‘Suriyeli Kardeşlerimizle Dayanışma Kahvaltısı´ programı düzenledi.

05 Ocak 2020 Pazar 22:22A+A-

Kent merkezinde bulunan bir iş merkezinde düzenlenen programa stk temsilcileri ile kalabalık bir kitle katıldı. Simit ve çay ikramı ile program başladı. Ardından Suriye´de yaşanan iç savaş ve insanlık dramını yansıtan sinevizyon gösterisi ile devam etti. 

Duygulu anların yaşandığı programda Memur Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan bir konuşma yaptı. 

“MAALESEF İNSANLIK İÇİN UTANÇ VERİCİ BU DRAM SONA ERMEDİĞİ GİBİ YENİLERİNİN YAŞANMASINA DA GEBEDİR” 

“2011 yılından itibaren başlayan trajedi 9. Yılını geride bırakmakta ve bu 9 yıla belki de tarihte yaşanan en büyük insanlık trajedisi sığdırıldı” diye sözlerine başlayan Barışan, Türkiye´nin sivil vatandaşlara yönelik desteklerinin ortada olduğunu söyledi. 

“Bugün Suriye başta olmak üzere Doğu Türkistan, Arakan, Irak, Libya kan ağlamakta bizler bu mazlum coğrafyalarda yaşanan mezalimlere dikkat çekmek amacıyla buradayız” diye ifade eden Barışan, “2011 yılından itibaren başlayan trajedi 9. Yılını geride bırakmakta ve bu 9 yıla belki de tarihte yaşanan en büyük insanlık trajedisi sığdırıldı. Maalesef insanlık için utanç verici bu dram sona ermediği gibi yenilerinin yaşanmasına da gebedir. Resmi verilere göre 500 binden fazla insan hayatını kaybetti 6 buçuk milyona yakın insan yaşadığı yeri terk etti 5 milyondan fazla insan mülteci oldu. 

Savaşın başlangıcından bu yana binlerce insan hapsedildi, kayboldu yine binlerce insan hapishanelerde işkence ile öldürüldü, öldürülüyor. Yeni silahların deneme alanı haline gelen Suriye´de kimyasal silahlar misket ve varil bombaları savaş hukuku tanınmadan, uluslararası sözleşmelere rağmen kullanılmakta yine binlerce masum çocuk hayatını kaybetmektedir” dedi. 

Ensar bilincine dikkat çeken Barışan, “Ben merkezciliğin, bireyselliğin pompalandığı dini değerlerin alaya alındığı diğerkamlığın hor görüldüğü çıkar ve menfaatin hayatın ve devletlerin merkezine alındığı dönemde iyilikte, hayırda yarışan toplulukların inadına varlığını devam ettiriyor olması, insanlığın, değerlerimizin kaybolmadığına dair umudumuzu korumakta yarına güvenle bakmamızı sağlamaktadır. 

Sözlerime son verirken bu topluluğun içinde yer alıp, Ensar bilincini diri tutup bu bilince sahip olduğunuz için hayırda yarışanların sayısını artırdığınız için hepinize bütün paydaş STK´lar adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmalardan sonra kahvaltı programına devam edildi. 

kah2.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum