1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Suriye'deki Katliamlara Mardin'den Protesto
Suriyedeki Katliamlara Mardinden Protesto

Suriye'deki Katliamlara Mardin'den Protesto

Suriye'deki katliamlar Mardin'de ‘Katliam ve Vahşete Sessiz Kalma’ çağrısıyla protesto edildi.

15 Ocak 2012 Pazar 22:35A+A-

Özgür-Eğitim Sen Mardin Şubesi ve bir grup Mardinli Müslüman tarafından Yenişehir, Karayolları Parkında ‘Suriye’de Katliam ve Vahşete Sessiz Kalma’ adında bir basın açıklaması yapıldı. Özgür Eğitim-Sen Mardin Temsilcisi Mehmet YILDIZ okudu. Sık sık sloganlarla kesilen basın açıklamasında  Kürtçe Türkçe ve Arapça olarak aşağıda belirtilen pankart ve dövizler taşındı.

"Dı Suriye De Jı Diktatori Edi Bes!", "Beşşar Esad! Tanklarını Der’a Ya Değil Golana Gönder!", "Biji Azadi!Bımre Diktatori!", "Em Dı Gel Brayen Xwe Yen Suri Ne!", "İsrail’e Kedi Halkına Aslan.Esad Dünyayı Kandıramaz!", "Baas Katliamına Göz Yumma!Katillerden Hesap Sor!", "Suriye’de Katliama Sessiz Kalma!", "Suriye’de Diktatörlüğe Son!", "Suriye’de Katliama Hayır", "Suriyeli Kardeşlerimizin Yanındayız!", "Stop The Genoside İn Syria!", "Suriyeli Kardeşlerimizin  Direnişine  Bin Selam(Arapça-Türkçe)", "Lı Hember Komkujiya Suriye Bedeng Nemine!".

Basın açıklamasında şu sloganlar atıldı:

"Suriye Halkı Yalnız Değildir!", "Kahrolsun Yezid Esad!", "Kahrolsun Beşşar Esad!", "Yaşasın Suriye Direnişinimiz.", "Humus'a Selam Direnişe Devam!"

Sık sık tekbir getirilerek devam eden basın açıklaması olaysız bir şekilde tamamlandı.

mardin-20120115-01.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni

KATİL BAAS DİKTATÖRLÜĞÜNÜN KARŞISINDA MAZLUM SURİYE HALKININ YANINDAYIZ!

15 Ocak 2012

40 yılı aşkın bir süredir Suriye’de baskı, işkence ve zulümle iktidarını korumaya çalışan Baas cuntası Suriye halkına yönelik katliam ve sindirme politikalarına hız vermiş durumda. Ortadoğu’da yükselen adalet ve özgürlük taleplerinin Suriye’de de yankılanması karşısında paniğe kapılan Esad diktatörlüğü Suriye İntifadasını tanklarla bastırmaya çalışıyor.

Suriye’nin muhtelif şehirlerinden her gün yeni katliam haberleri geliyor. Bilhassa Cuma ve cenaze namazları sonrasında düzenlenen protesto gösterileri kanlı bir biçimde bastırılmaya çalışılıyor. Sivil, barışçıl eylemlere karşı rejim güçlerince gerçekleştirilen vahşice saldırılarda her defasında onlarca insan hayatını kaybediyor.Onbinlere varan şehid, elli binlerle ifade edilen kayıp ve yüzbinlere ulaşan tutuklu sayısından bahsediliyor. Beşyüze yakın çocuk katledildi. Yüzlerce kadın işkencehanelerde her türlü rezilliğe ve işkencelere düçar durumda. Hiçbir hukuk prosedürü işletilmeksizin yürütülen kitlesel tutuklama ve işkence kampanyalarıyla halk sindirilmek isteniyor. Eğer bir şeyler yapılmazsa Hama katliamının bir benzeri Humus katliamı adı  ile gözlerimizin önünde meydana geliyor,gelecek.

Suriyeli kardeşlerimiz ise diktatörlük rejiminin tüm baskılarına, işkence ve hunharca katliamlarına rağmen dokuz aydır “Zulme ve diktatörlüğe hayır!” şiarıyla destansı mücadelelerini sürdürüyorlar. Ne gariptir ki, Baas’ın cinayet şebekelerine karşı hemen her şehirde işkence ve ölümleri göze alarak aylardır ısrarla meydanlara dökülen milyonlarca insanın uluslar arası güçler tarafından kışkırtılmış veya oyuna getirilmiş oldukları iddialarını halen seslendirenler, bu saçmalığa inananlar bulunabiliyor. Oysa adaletle ve insafla bakan herkesin de çok rahatlıkla görebileceği, şahitlik edebileceği gibi, özgürlük ve adalet için kıyam eden Suriye halkı izzet ve şerefinin Esad cuntası tarafından daha fazla çiğnenmesine tahammül edemeyeceğini kanı ve canı pahasına bütün dünyaya haykırmakta.

Özgür Eğitim-Sen Mardin temsilciliği olarak Suriyeli kardeşlerimizin maruz kaldığı bu sistematik vahşetten ötürü büyük bir acı ve öfke; teslimiyet ve iradesizliğe karşı  Suriye halkının yükselttiği direnişle ise onur duymaktayız. Suriye yönetimi baskı ve zulüm politikalarına son vermeli, halkın özgürlük ve adalet taleplerini bastırmak için üzerlerine sürülen tanklarını, asker-sivil çetelerini derhal geri çekmelidir. Arabıyla Kürdüyle Sünnisiyle Alevisiyle Gayri Müslimi ile tüm Suriye halkının kendilerini özgürce ifade edebilmeleri, işkence, tutuklanma, kaybedilme korkusu olmaksızın yönetimi eleştirebilme ve serbest seçimlerle değiştirebilme haklarının önündeki tüm engeller derhal kaldırılmalıdır.

Bizler Ortadoğu’da yaşanan sorunlara emperyalistlerin müdahil olmalarını asla haklı ve meşru bulmuyoruz. Bu yönüyle uluslar arası medyada dillendirilen Suriye’ye dış müdahale senaryolarını şiddetle reddediyor ve Suriye muhalefetine de hiçbir gerekçeyle sömürgeci güçlerden yardım dilenir pozisyona düşmemeleri gerektiğini hatırlatıyoruz. Bununla birlikte ülkeyi emperyalist güçlerin manipülasyonlarına açık hale getiren şeyin Baas cuntasının katliamcı politikaları olduğu gerçeğinden hareketle, bu tür kirli senaryoların boşa çıkartılması için öncelikle Baas rejiminin iktidardan çekilmesini talep ediyoruz.

Özgür Eğitim-Sen Mardin temsilciliği olarak Tunus’tan başlayıp Mısır’a, Libya’ya, Bahreyn’e, Yemen’e,  tüm Ortadoğu’ya yayılan İntifada ile onur duyuyoruz. Şii ya da Sünni olmalarına bakmaksızın, Müslüman halkların iradelerinin despotik azınlık yönetimleri eliyle gasp edilmesini reddediyoruz. Tüm Müslümanları da adaletli olmaya, tutarlı olmaya, kendimiz için talep ettiğimiz her şeyi kardeşlerimiz için de istemeye çağırıyoruz!

Bizler, İslam coğrafyasında özgürlük ve adalet şiarıyla ayağa kalmış tüm Müslümanların direnişlerini destekliyoruz. Baskıcı, zalim iktidarların zulümlerine karşı tüm Ümmeti ve insanlığı duyarlılığa, Müslüman ve müstezaf halklarla dayanışmaya davet ediyoruz. On yıllardır silah zoruyla geniş kitlelere hükmeden azınlık diktalarına, cuntalara, işbirlikçilere karşı harekete geçen halkların yanında saf tutmanın hem kardeşlik hukukunun bir gereği, hem de vicdani bir sorumluluk olduğunun altını çiziyoruz.

Özgür Eğitim-Sen Mardin Temsilciliği

HABERE YORUM KAT

7 Yorum