1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Suriye’de Sıcak Yemek Dağıtıldı, Yetimlere İftar Verildi
Suriye’de Sıcak Yemek Dağıtıldı, Yetimlere İftar Verildi

Suriye’de Sıcak Yemek Dağıtıldı, Yetimlere İftar Verildi

Bilgi ve Erdem Vakfı, ramazan ayında da Diyarbakır ve Suriye’ye yönelik yardım faaliyetlerinde bulundu.

27 Mayıs 2019 Pazartesi 17:12A+A-

Diyarbakır’da faaliyetlerini sürdüren Bilgi ve Erdem Vakfı Diyarbakır ve İdlib başta olmak üzere bu ramazan ayında da yardım çalışmalarına devam etti. Diyarbakır’daki Suriyeli muhacirler ve yoksullar ile Suriye’de ağır savaş koşullarında yaşam savaşı verenlere yönelik başlatılan yardım organizasyonunda toplanan yardımlar her iki yerde de ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.

Suriye’de sıcak yemek dağıtıldı, yetimlere iftar verildi

İdlib kenti başta olmak üzere Suriye’de Esed’in ablukası da yoğun bombardımanı da sürüyor. Suriyelilerin dramı, acısı, trajedisi, sefaleti, mağduriyeti, yürekleri burkan vahşet karşısındaki çaresizliği Suriye içinde de dışında da devam ediyor. Suriye’ye yönelik yardım çalışmalarını sürdüren Bilgi ve Erdem Vakfı ramazan ayında bu yardımları artırdı. Vakıf, Akrabat'taki Abdülhamid Han Yetim Yaşam Merkezi'nde bulunan yetimlere 2 tır un gönderdi. Unlar Özgür-Der ve İHH üzerinden yaşam merkezinde bulunan fırınlarda ekmek haline getirilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Yaşam merkezinde bulunan kardeşlerimize sıcak yemek dağıtıldı, yetimlere iftar verildi.

Diyarbakır’da yardım kolileri dağıtıldı

Suriye ve Yemen yanı sıra bulundukları bölgedeki yoksullara yönelik yardım faaliyetlerini de aksatmayan Bilgi ve Erdem Vakfı, ramazanda toplanan yardımlarla oluşturduğu yardım kolilerini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı. Ramazan süresinde devam eden yardım çalışmalarında, Diyarbakır şehir merkezî başta olmak üzere Kulp, Ergani ve Hani ilçelerine de Özgür-Der temsilcilikleri üzerinden tespit edilen mağdur ailelere yardım kolileri dağıtıldı.

Duyarlılık çağrısı

Yardım çalışmaları hakkında görüşlerine başvurduğumuz Bilgi ve Erdem Vakfı Başkanı Yavuz Karaoğlu, yardımlarının bombalar altında yaşam savaşı veren Suriye’nin içine yönelik olduğu gibi göç edip bölgelerine sığınan muhacir kardeşlerine yönelik olduğunu da söyledi. Karaoğlu, “Suriye’de dram devam ediyor. Kardeşlerimiz ağır bombardıman altında açlık ve yokluk altında kıvranıyor. Kardeşlerimize yönelik yardımlarımızı ramazanda hızlandırdık, artırdık. İdlib’de Abdülhamid Han Yetim Yaşam Merkezi'nde bulunan yetimlerimize yönelik Özgür-Der ve İHH üzerinden yardım ulaştırdık. İki tır un gönderdik. Buradaki fırınlarda ekmek yapılıp dağıtıldı. Sıcak yemek dağıtımı yaptık, yetimlerimize yönelik iftar çalışmamız oldu. Yanı başımızdaki kardeşlerimizi de unutmadık. Muhacir kardeşlerimize yönelik yardım kolileri dağıttık. Diyarbakır ve ilçelerinde bulunan yardıma muhtaç aileleri belirleyip onlara da yardım kolileri ulaştırdık. Ramazanımızı paylaştık. Hamdolsun. Katkı sunan kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Daha fazla duyarlılık bekliyoruz. Suriyelilere ve diğer mağdurlara yönelik duyarlılığımızın sosyal medya üzerinden bazı paylaşımlarla sınırlı kalmaması lazım. Buralardan ses verelim, tepki gösterelim ancak somut adım atmayı da ihmal etmeyelim.” Şeklinde konuştu.   

1-113.jpg

5-071.jpg

6-061.jpg

9-030.jpg

HABERE YORUM KAT