1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Suriye ve Irak’ta da Bir Jacinda Ardern Görülür mü?
Suriye ve Irak’ta da Bir Jacinda Ardern Görülür mü?

Suriye ve Irak’ta da Bir Jacinda Ardern Görülür mü?

Kenan Alpay, Yeni Zelanda’daki katliam sonrası Başbakan Jacinda Ardern’in sergilediği örnekliği değerlendirdiği yazısında, bu örneklikten uzak Türkiye ve Ortadoğu’daki despotları da ırkçı-faşist Brenton Tarrant ile karşılaştırıyor.

22 Mart 2019 Cuma 15:58A+A-

Kenan Alpay’ın konuyla alakalı yazısı (22 Mart 2019) şöyle:

Suriye ve Irak’ta da Bir Jacinda Ardern Görülür mü?

Sadece coğrafi olarak değil ilgi ve bilgi olarak da bize çook uzaklarda bir ülke Yeni Zelanda. Geçen hafta girişilen o korkunç katliam olmasa herhalde çoğumuzun gündemine Christhurch diye bir şehir hiç girmeyecekti. Ama temel insani vasıflarını kaybetmeyen herkesin içine o yakıp kavuran büyük acı paslı bir hançer gibi saplanınca Yeni Zelanda da küçük bir şehir olan Christhurch da siyasal ve toplumsal aktörleriyle, nitelikleriyle hızla giriverdi.

Kana susayıp 50 masum insanı Cuma namazı için hazırlık yaptıkları sırada büyük bir neşeyle mescidde katleden ırkçı-faşist Brenton Tarrant bütün dünyanın gözlerini bir anda Yeni Zelanda’ya çeviren birinci figürdü hiç şüphesiz. Ancak mescidden Christhurch şehrine, Christhurch’dan bütün Yeni Zelanda’ya akan kanların önüne set çekmeye, yaşanan derin acıları dindirmeye dönük olağanüstü nezaket ve basiretiyle öne çıkan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern ise meselenin sadece rengini değil gidişatını da değiştiren baş aktör olarak sahne aldı. (…)

Yazının devamı >>>