1. HABERLER

  2. HABER

  3. Suriye Sınırındaki Gazetecilere Destek
Suriye Sınırındaki Gazetecilere Destek

Suriye Sınırındaki Gazetecilere Destek

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce Suriye sınırında görev yapan gazetecilerin çalışmalarının kolaylaştırıldığı bildirildi.

30 Temmuz 2015 Perşembe 15:56A+A-

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Basın Merkezleri Koordinatörü Ali Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubunun, Suriye'deki olayları ve gelişmeleri Türkiye'den takip ettiğini söyledi. 

Bu anlamda Türkiye'nin gazeteciler açısından güvenli bir liman olarak görüldüğünü vurgulayan Öztürk, şöyle konuştu:

"Şanlıurfa ve Suruç, kamuoyuna haber ulaştırma amacı taşıyan yerli ve yabancı basın mensuplarının odağı haline geldi. Bundan dolayı BYEGM,  bölgede görev yapan yüzlerce gazeteciyi, karşılaştıkları ve karşılaşmaları muhtemel olumsuzluklardan korumak, doğru ve gerçek bilgilere ulaşmalarını sağlamak amacıyla Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bir basın bürosu açtı. Bunun yanında yakın bir mevkide gazetecilerin çalışabileceği güvenli bir alan oluşturdu."

Öztürk, sınır bölgelerinde görevli gazetecilere sağladıkları koordinasyon hizmetini de genişlettiklerini dile getirdi. 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin PKK örgütü mevzilerine operasyon düzenlenmesinin ardından gazetecilerin Kilis sınır hattına yoğunlaştığını anlatan Öztürk, "Bu bağlamda bölgedeki basın koordinasyonunu sağlamak üzere Şanlıurfa ve Kilis valiliklerine basın bürosu açtık. Gazetecilere burada internet erişimi, bilgisayar ve yazıcı gibi teknik destekle rahat bir çalışma alanı sunuldu" dedi.

Bölgedeki hassas güvenlik durumu nedeniyle oluşabilecek bilgi kirliliğini önlemeye çalıştıklarını vurgulayan Öztürk, basın mensuplarının doğru ve gerçek bilgi kaynağına ulaşmalarına katkı sunduklarının altını çizdi. 

Öztürk, sınırda görevli gazetecilerin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini, açtıkları basın bürolarıyla etkin çalışma yürüttüklerini ifade ederek, "Gazetecilerle birebir iletişim kurarak gelişmeler hakkında bilgilendiriyoruz. Ayrıca bölgedeki vali, kaymakam, askeri yetkili ve yerel yöneticileri gazetecilerle bir araya getirerek doğru ve detaylı bilgilerin kamuoyuna ulaşmasına imkanı sağlıyoruz" diye konuştu. 

AA

HABERE YORUM KAT