1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Suriye rejimi, Türkiye’nin olası operasyonu öncesinde takviye yapıyor
Suriye rejimi, Türkiye’nin olası operasyonu öncesinde takviye yapıyor

Suriye rejimi, Türkiye’nin olası operasyonu öncesinde takviye yapıyor

Rusya, ABD ve Esed rejiminin desteği ile bölgede alan kazanan, Türkiye’nin sınırlarına yönelik saldırılarda bulunan ve Suriyeli muhaliflerin kontrolündeki bölgelere sızmaya çalışan YPG/PKK’ya destek tüm hızıyla devam ettiriliyor.

04 Haziran 2022 Cumartesi 19:02A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye rejimi, Halep'in kuzeyindeki Tel Rıfat şehri ve çevresine Türkiye'nin, YPG/PKK’ya karşı askeri operasyon başlatmaya hazırlandığı şu günlerde takviye güçler nakletti. Yerel kaynaklar, Middle East Monitor’e, rejim ve YPG’nin kontrolündeki bölgelere bugün dört askeri birliğin daha girdiğini söyledi.

Kaynaklara göre, birlikler ağır makineli tüfekler ve tanklarla donatılmış durumdaydı. Suriye resmi televizyonu, rejim kontrolündeki kasaba ve köylerin yanı sıra Menah ordu üssünün yakınına da askerlerini konuşlandırdığını belirtti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün Kızılcahamam’da yaptığı açıklamalarda, Suriye'nin kuzeyinde planlanan 30 km derinliğindeki bir tampon bölgenin hayata geçirilmesi için, ‘hazırlıklarına devam ettiklerini’ söyledi.

Tel Rıfat ve Münbiç bölgelerini IŞİD ve YPG’den temizlemek isteyen Türkiye’ye karşı ABD ve Rusya’nın aynı cephede yer aldığı görülüyor. Her iki ülke de Türkiye’ye karşı YPG/PKK’yı desteklerken, Türkiye’ye de nasihatlerde bulunmaktan geri durmuyor.

Türkiye’nin istihbarat teşkilatları ve güvenlik güçlerinin hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz Suriye’nin kuzeyine yönelik harekat başlatacaklarının sinyalini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Güney sınırlarımızdaki güvenlik hattımızın eksiklerini yeni harekatlarla tamamlayacak çalışmaları titizlikle yürütüyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum