1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Suriye İntifadasına Bir Destek Eylemi de Sakarya'dan
Suriye İntifadasına Bir Destek Eylemi de Sakaryadan

Suriye İntifadasına Bir Destek Eylemi de Sakarya'dan

Sakarya'da 3. yılına giren Suriye direnişi selamlandı.

16 Mart 2013 Cumartesi 17:23A+A-

HAKSÖZ-HABER

Üçüncü yılına giren Suriye İntifadası Sakarya’da yapılan kitlesel basın açıklaması ile selamlandı. Sakarya Suriye Halkıyla Dayanışma Platformunun düzenlediği program AKM önünde şiddetli yağmura rağmen yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

Sakarya Özgür-Der Şube Başkanı Mehmet Baki KIZILTEPE’nin açılış ve selamlama konuşması ile başlayan eylemde KIZILTEPE ; “Suriye direnişinin onurlu ve sabırlı yürüyüşünün yanında olduklarını Katil Baas Çetesinin yanında saf tutanların ümmetle aynı safta olamayacaklarını Suriye İntifadasının hedefinin ya şehadet ya zafer şiarıyla sürdüğünü ve Suriye’de Katil Esed ve çetesine karşı mücadele edenlerin halihazırda  başta Rakka olmak üzere   Suriye’nin  bir çok kentinde hakimiyeti ele geçirdiklerini ve Allah’ın izni ile zaferin çok yakın olduğunu” vurguladı.Mehmet Baki KIZILTEPE daha sonra basın açıklamasını okumak üzere sözü İHH Sakarya Sorumlusu Ruhi ADEMOĞLU’na bıraktı.

Açıklamasında Suriye’de zulme ve katliamlara karşı direnen insanların her türlü takdiri hak ettiğini vurgulayan ADEMOĞLU şöyle dedi: “Bundan iki yıl önce Suriye’de duvarlara “hürriyet” yazan o çocuklar ne kadar cesur ve ne kadar kararlı olduklarını ispatladılar.2011 yılı mart ayında Suriye’de duvarlara  “eş şahb yurid iskat en nizam” yazan gençler İslam ümmetinin ne kadar güçlü, ne kadar onurlu olduğunu gösterdiler.Suriye’nin Katil Baas rejimine direnen o gençlerine, yaşlılarına, kadınlarına, erkeklerine ve o masum çocuklarına teker teker hürmet ve dualarımızı gönderiyoruz. Suriye’de özgürlük tutkusuyla kenetlenmiş bu yürekli halkın direnişine ve zulme boyun eğmeyişine şahidiz, şahitlik ediyoruz.”

Suriye’de katledilen kadın çocuk yaşlı v ve erkeklerin sadece Allah’a iman ettikleri ve hürriyet istedikleri için bu zulme maruz kaldıklarını belirten ADEMOĞLU açıklamasına “Suriye intifadası İslam ümmetinin onuru olmaya devam ediyor. Rabbimiz Allah’tır dedikleri için ateş dolu hendeklere atılan Ashabı Uhdud gibi Suriye’nin şerefli halkı da; Rableri olan Allah’ın yolunda canları pahasına, kanları pahasına kendi onurları yanında tüm ümmetin onurunu da kurtarıyorlar.”diyerek devam etti.

Açıklamasının sonunda Sakarya’dan Suriye’ye 21 TIR insani yardım malzemesi gönderdiklerini ve bundan dolayı şeref duyduklarını belirten Ruhi ADEMOĞLU : “Dünya gelip geçicidir, evlerimiz gelip geçicidir, mallarımız mülklerimiz makamlarımız gelip geçicidir. Rabbimiz nazarında kalıcı olan ise sadece ıslah edici amellerimizdir.” Diyerek açıklamasını bitirdi.

Bu Vahşete Dünya Suskun Sen Susma” pankartının açıldığı eylemde “Katil Esed Suriye’den Defol” “Direniş Adalet Özgürlük” ”Suriye Halkı Yalnız Değildir” sloganları yanında sık sık tekbirler getirildi.

Suriye İntifadasını selamlama eylemi Adem Hoca’nın yaptırdığı dua ile son buldu.

sakarya-suriye-eylemi-16032013-(2).jpg

sakarya-suriye-eylemi-16032013-(3).jpg

sakarya-suriye-eylemi-16032013-(4).jpg

sakarya-suriye-eylemi-16032013-(5).jpg

sakarya-suriye-eylemi-16032013.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum