1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Suriye İntifadası'na Bir Destek de Muş'tan
Suriye İntifadasına Bir Destek de Muştan

Suriye İntifadası'na Bir Destek de Muş'tan

Muş'ta bir araya gelen İslami Kuruluşlar Suriye Halkına destek eylemi düzenledi.

15 Mart 2013 Cuma 19:12A+A-

Muş'ta bir araya gelen İslami Kuruluşlar, 3. yılına giren Suriye İntifadasına destek vermek amacıyla bir eylem düzenledi. Anadolu Gençlik Derneği, Has-Der, Lale-Der, Eğitim-Bir Sen, Hira-Der, Muş İHH, Sağlık-Sen, Memur-Sen ve Diyanet-Sen'in aralarında bulunduğu İslami Kuruluşlar büyük acı ve zorluklara rağmen 2 yıldır direnen ve 10 binlerce şehit veren Suriye halkınının yanında olduklarının mesajını verdiler.

Basın Açıklamasının Tam Metni:

“Şüphesiz Allah, kendi yolunda, sanki birbirlerine kenetlenmiş bir bina gibi saf bağlayarak çarpışanları sever.” (Saf, 61: 4)

ESED ZULMÜNE KARŞI SURİYE HALKININ YANINDAYIZ

Yarım asra yakın bir zamandır devam eden diktatör yönetimlerin baskısı altında yaşayan Müslüman halkların başkaldırısı en son Suriye direnişiyle yeni bir boyut aldı. Suriye halkının zorba ve Batı destekli Baas rejimine karşı kıyamı 3. yılına girmiştir. Bugüne kadar yaşanan zulümler bütün dünyanın gözü önünde cereyan etmektedir. Mali’ye bir gün bile tahammül edemeyen Batılıların Suriye konusundaki sessizliği ısrarla sürdürmesinin tek açıklaması var, o da Mali’de elden giden sömürgedir. Suriye’de geçen her gün katledilen yüzlerce insan Batının sadece sevincini artırmaktadır.

Suriye direnişine Batının sessiz kalması onlardaki haçlı ruhuna ve emperyalist emellerine bağlı olabilir. Ancak İslam dünyasının sessizliği anlaşılır ve kabul edilebilir gibi değildir. İslam ülkelerindeki Batı güdümlü yöneticilerin zelil durumu tarihin kirli sayfalarında yerini alacaktır. Ancak dünyanın bu ölüm sessizliğine rağmen Suriye’deki savaş ümmetin imtihanı olmaya devam ediyor. Zulme karşı ayağa kalkan insanlara karşı tam iki yıldır akıl almaz zulümler icra eden Esed diktatörlüğü işlediği insanlık suçlarına her gün bir yenisini ekliyor. Şehirleri Scud füzeleriyle vurmak, kimyasal silahları kullanmak Baas diktatörlüğünün en son icraatı olarak tarihe geçmiş bulunuyor.

Son iki yıldır korku duvarını aşan Suriye halkının sabırlı direnişine karşı bilanço her geçen gün daha da ağırlaşıyor. 2 yılda Suriye’de 70 Bin kişi katledildi, on binlerce kişi kayıp, yüz binlercesi Baas zindanlarında tutsak. Milyonlarca Müslüman ise muhacir durumda ve zor şartlarda hayatta kalma mücadelesi veriyor. Ülke dışına çıkamayan milyonlarca insan yeni bir güne daha uyanabilme mücadelesi veriyor. Suriye halkı hayatta kalmak için kedi eti yeme fetvası ararken, birçok bölgede açlık sebebiyle toplu ölüm tehlikesi baş göstermekte.


Bir kısım çevreler; anlamsız tartışmalar, temelsiz komplo teorileri ve kardeşlik hukukunu ayaklar altına alan tutumlarla zihinleri karıştırmaya çalışmakla meşgul ve ne yazık ki bir vücudun azası gibi olması gereken Müslümanlar Suriyeli kardeşlerinin feryatlarını duyma, acılarını paylaşma hususunda zaaf içinde. Artık mezhebi ve siyasi yaklaşımları bir yana bırakarak şehit edilen yüz binleri, açlıktan ölen milyonları ve yerle bir edilen beldelerin sakinlerini sahiplenmemiz gerekiyor.


Ensarın muhacirleri bağrına bastığı Peygamber Medinesi bugün yeni ensarlar arıyor. Tek suçları Esadını ilahlığını reddetmek olan bu insanlar bizim kardeşlerimiz. Peygamberin emanetleri olan muhacirleri kendi halleriyle baş başa bırakmak ve kendi evlerimize kapanıp dışarıda bize bakan gözlere pencereleri kapatmak ağır bir imtihandır. Gerek Suriyede gerekse ülkemizdeki değişik illerde sahiplenilmeyi bekleyen muhacirler bizden inancımızın gereğini yerine getirmemizi beklemektedirler.


Bugün 15 Mart yani Suriye İntifadasının 3. yıldönümü. Bugüne dek dualarımızla, yardımlarımızla yanlarında olduğumuz Suriyeli kardeşlerimize yine yanlarında olduğumuzu, sonuna kadar yanlarında olacağımızı çok daha güçlü bir sesle duyurmak için buradayız.


3 yıldır süre gelen Suriye’de ki vahşete, dünyanın büyük kısmı suskunken, bir kısmı ise açıkça vahşeti desteklerken 3. Yılına giren Suriye’deki onurlu direnişi Muş’taki Müslümanlar olarak selamlıyor ve yaşanan insanlık dramına duyarsız kalmayacağımızı ifade etmek istiyoruz.


Bu çerçevede Muş ilindeki İslami kuruluşların ortak bir Salih ameli olarak burada toplanarak Suriye İslami Direnişiyle dayanışmamızı ifade ediyoruz. Suriye halkı yalnız değildir ve zalim Esed rejimine karşı Suriyeli kardeşlerimizin İslami kıyamını desteklediğimizi haykırıyoruz.

Anadolu Gençlik Derneği, Has-Der, Lale-Der, Eğitim-Bir Sen, Hira-Der, Muş İHH, Sağlık-Sen, Memur-Sen, Diyanet-Sen

20130315_124928.jpg

20130315_124949.jpg

20130315_125013.jpg

20130315_125045.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum