1. HABERLER

  2. HABER

  3. Suriye İçin Kış Yardımları Başladı
Suriye İçin Kış Yardımları Başladı

Suriye İçin Kış Yardımları Başladı

Sadakataşı, kışın gelmesiyle durumları iyice kötüleşen Suriyeli mülteciler için kış yardımı kampanyası başlattı.

14 Kasım 2012 Çarşamba 14:41A+A-

Sadakataşı Derneği genel merkezinde gerçekleştirilen basın toplantısında dernek başkanı Kemal Özdal “Suriye Kış Yardımları” hakkında açıklamalarda bulundu.

Özdal; "Sadakataşı derneği olarak yaklaşan kış aylarından önce Suriye'de yaptığımız tespitler neticesinde ihtiyaçları belirledik ve Kurban bayramı öncesinde hazırlıklarımıza başladık. Buna göre kurban bayramı öncesinde ilan ettiğimiz gibi Suriye için Kışlık Yardım Seferberliğimizi özel olarak başlatıyoruz" dedi.

"Kış yardım seferberliğimiz kapsamında ilk etapta 5.000 Adet Kışlık Battaniye, 5.000 Takım çocuk eşofman takımı, Çocuklar için Atkı ve Bere takımları, çeşitli tekstil malzemeleri, gıda ve temizlik malzemelerinden oluşan acil yardımlar, hazırlıkları tamamlandıktan hemen sonra Suriye'ye yola çıkacak. Kış ayları için bölgede acil olarak Battaniye, Kışlık kazak, Kaban, Mont, Atkı, Bere, Çocuk Maması, Bebek Bisküvisi, Süt ve Gıda malzemelerine çok acil ihtiyaç var." diyen Özdal, Türkiye halkını savaş ve katliamlar nedeniyle çok zor günler geçiren Suriye halkıyla dayanışmaya çağırdı.

Kış aylarının yaklaşması ile birlikte mazlum Suriye halkına yönelik yardım faaliyetlerine hız veren Sadakataşı Derneği, İstanbul’dan yola çıkan kışlık ayakkabıları Suriye’nin içlerinde Suriyeli çocuklara bayramlık ayakkabı olarak teslim etmişti. Geçtiğimiz haftalarda Suriye’de toplam 6.000 çift kışlık bot ve ayakkabı, Bebek bisküvisi, Bebek maması ve Süt, Çok sayıda kışlık tekstil malzemesi ile gıda malzemelerinin dağıtımını gerçekleştiren dernek Suriye krizinin en başından itibaren bölgede ve kamplarda yoğun çalışmalar sürdürüyor.

Kış yardımları kapsamında, ilk etapta 5.000 Adet kışlık battaniye, 5.000 Adet kız ve erkek çocuk eşofman takımı, çok sayıda çocuk atkı ve bere takımlarından oluşan kışlık yardımlarını bölgeye gönderecek olan dernek, kendilerine ulaştırılacak ayni ve nakdi yardımlardan oluşan bağışları kış yardımları kapsamında Suriye’ye ulaştırmaya devam edecek.

Dernek, Suriye’de yaşanan krizin başından itibaren, gerek bizzat Suriye’nin içerisinde, gerekse Lübnan, Ürdün ve Türkiye’de bulunan mülteci kamplarında ve köylerde kalan sığınmacılara aralıksız yardım dağıtımları gerçekleştirmeye devam ediyor.

Derneğe şirketler tarafından yapılan yardımlar gıda bankacılığı kapsamında vergiden düşülerek değerlendirilebilmektedir.

Derneğe 0216 614 04 61 ve www.sadakatasi.org.tr ‘den ulaşılabilir.

sadakatasi-suriye-yardim02.jpg

sadakatasi-suriye-yardim03.jpg

sadakatasi-suriye-yardim04.jpg

HABERE YORUM KAT