1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. “Süper güç ABD” okyanusun ortasında çıkan yangınla baş edemiyor!
“Süper güç ABD” okyanusun ortasında çıkan yangınla baş edemiyor!

“Süper güç ABD” okyanusun ortasında çıkan yangınla baş edemiyor!

ABD’nin Hawaii eyaleti yaklaşık 10 gündür yanıyor… Ölü sayısı 100’ü aştı…

17 Ağustos 2023 Perşembe 14:35A+A-

Abdurrahman Güner / HAKSÖZ HABER

Hawaii'nin batı kıyısındaki Lahaina’da 8 Ağustos Salı günü alevler kasabayı hızla sarınca ardında bir yıkım bıraktı. ABD’li yetkililer gerekli sorumluluğu üstlenmemekle suçlanınca ABD Başkanı Joe Biden hemen bölgeye gitme kararı aldığını duyurdu.

Yangınlar nedeniyle yeri tespit edilemeyen 1300 kişinin hala arandığını aktarılırken eyalete tam bir kaos hakim. Herkes adalardan kaçmaya çalışırken kimileri ise yakınlarına ulaşmak için bölgeyi terk etmek istemiyor. 

Büyük Okyanus'da bulunan ve ABD’nin tamamen adalardan oluşan tek eyaleti olan Hawaii 137 ada ile 2.400 km'ye yayılmış bir coğrafyaya sahip. Yangınlar bu adalardan ikisinde etkili oldu. Büyük Ada ve Maui Adası'nda devam eden yangın tarihi Lahaina kasabasını küle çevirdi. En ilginç olan ise yangınlarda yaşanan can kayıplarıydı. Ölü sayısı resmi açıklamaya göre 110.  Şuan kayıp olup ulaşılamayan binlerce insan var...

101334080-0.jpg

Yaklaşık 10 gündür devam eden bir yangın hakkında hemen komplo teorileri yazılmaya başlandı. Yangınların lazer saldırısı ile başlatıldığı iddiası sosyal medyada epey ilgi gördü. Gerçek görüntüde ise lazer vb. hiçbir şey yok. Tamamen uydurma iddialarla yine farklı bir algı oluşturma çabası söz konusu netice olarak.

hawaii-yangin-iddia-kapak-gorseli.webp

hawaii-yangin-iddia-orignal-gorsel.webp

İşin en ürkütücü tarafı ise her taşın altında ABD arayan çevrelerin büründüğü sessizlik. Belki komplo teorileriyle meseleyi bağlamından saptırmak isteyenler de onlardır kim bilir? –Bu da bizim komplo teorimiz olsun-

 

Yangın ve ölümü hafife almak insan olana yakışmaz. Atlanılmaması gereken husus sadece şu:

"Süper güç" nitelemesiyle yere göğe sığdırılamayan ABD okyanusun ortasında çıkan yangını söndüremiyor. Yangını söndürememesinin de bahanesi olabilir ama şuana kadar açıklanan rakamlara göre 110 kişi hayatını kaybetti, 1300 kişi ise kayıp… Türkiye’de de bir dönem çok tartışılan orman yangınlarında insan kaybı neredeyse yaşanmadı!

ABD’yi üst akıl pozisyonuna sokup bin bir türlü teoriler üretenler ABD’nin acziyetini de görmeli. Kimsenin gücü sınırsız değil. ABD veya bir başka ülke kimsenin üstünde kader koyucu değil, olamaz da! Bir yangın bazen evlerden ve ormanlardan daha fazlasını yerle bir ederek bunu herkese gösterir!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum