1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Sultanahmet’teki Canlı Bomba Saldırısı: 3 Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet
Sultanahmet’teki Canlı Bomba Saldırısı: 3 Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet

Sultanahmet’teki Canlı Bomba Saldırısı: 3 Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet

Sultanahmet’te 12 Ocak 2016’da 12 kişinin ölümüne sebep olan canlı bomba saldırısına ilişkin davada, 3 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

31 Ocak 2018 Çarşamba 16:09A+A-

Sultanahmet’te 12 Ocak 2016’da çoğu Almanya vatandaşı 12 kişinin öldüğü, 16 kişinin de yaralandığı canlı bomba saldırısına ilişkin Suriyelilerin ve Iraklıların da aralarında bulunduğu 4’ü tutuklu 26 sanığın yargılandığı davada, 3 sanık ağırlaştırılmış müebbet ve 329’ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

AA’da yer alan habere göre, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Hasan el-Mayyuf, Fevzi Muhammed Ali, Halil Derviş, Abdulrahman Faiz Raşit ve avukatları katıldı.

Son savunmalarını yapan sanıklar ve avukatları beraat talebinde bulundu.

Duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti, haklarında yakalama kararı bulunan ve savunması alınamayan 4 sanığın dosyasının ayrılmasına, 18 sanığın da yeterli delil elde edilememesi nedeniyle atılı suçlardan beraatlerine karar verdi.

Sanıklardan Abdulrahman Faiz Raşit’e, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası veren mahkeme, sanığın tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak yurt dışına çıkış yasağı şartıyla tahliyesine hükmetti.

Mahkeme heyeti, Hasan el-Mayyuf, Fevzi Muhammed Ali ve Halil Derviş’in de “Anayasa’yı ihlal” suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını karara bağladı.

Söz konusu 3 sanığın, saldırıda 12 kişinin öldürülmesine yardım ettikleri gerekçesiyle 12 kez 16’şar yıl olmak üzere 192 yıl hapisle cezalandırılmasını kararlaştıran mahkeme, aynı sanıkların 16 kişiyi de öldürmeye teşebbüs etmek suçuna yardım ettikleri gerekçesiyle 16 kez 8’er yıl olmak üzere 128’er yıl hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme yine aynı sanıklar Hasan el-Mayyuf, Fevzi Muhammed Ali, Halil Derviş’in “tehlikeli maddeyi izinsiz olarak bulundurmak” suçundan 9’ar yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT