1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Suikasta alkış tutmayı T24 "olumsuz paylaşım" sayıyor
Suikasta alkış tutmayı T24 "olumsuz paylaşım" sayıyor

Suikasta alkış tutmayı T24 "olumsuz paylaşım" sayıyor

T24’ün DHKP/C tarafından katledilen Savcı Selim Kiraz hakkındaki haberi Türkiye solunun sorunlu bakış açısını gözler önüne seriyor…

31 Mart 2023 Cuma 18:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Savcı Selim Kiraz'a yönelik DHKP/C tarafından İstanbul Adliyesi'nde tertiplenen suikastı kışkırtıcı ifadelerle alkış tutarak paylaşan Eda Ezgi Yıldız'ın tutuklanmasını T24 "olumsuz paylaşım" sayarak haberleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde CHP Meclis Üyesi Gökhan Günaydın'ın danışmanlığını yapan Eda Ezgi Yıldız, 31 Mart 2015 tarihinde Berkin Elvan dosyasına bakan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı Adliye'de rehin alıp katleden DHKP/C örgütünün terör saldırısını "BerkinElvanÖlümsüzdür" etiketiyle  "Adalet, adalet sarayında böyle sağlanır" ifadesine eklediği katillerin taleplerini eşliğinde paylaşmıştı. 

Eda Ezgi Yıldız, gözaltına alındı ve savcılık tarafından "terör örgütünün propagandasını yapmak" iddiasıyla tutuklanmak üzere mahkemeye sevk edildi. Mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine sevk edilen Yıldız'ın yargı süreci devam edecek. İddiaları reddetmekle beraber sol-Kemalist yayın organlarında meselenin görmezden gelinmesi veya katilleri övme ve katliama meşrulaştırma yönündeki paylaşımlar için "olumsuz paylaşım" gibi operasyonel isimlendirmeler yapılması da dikkatlerden kaçmıyordu tabii. Lakin bu operasyonel habercilik meselesinde T24 yalnız değildi elbette…

Meselenin diğer boyutu ise silahlı sol bir örgütün sempatizanı bir kadının nasıl olup da Belediye Meclis'inde CHP'li Gökhan Günaydın'a danışmanlık yapmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından istihdam edildiğiydi. Evet, üzerinden uzun bir zaman geçmişti fakat silahlı-sol bir örgütün propagandalarını sosyal medya hesabından paylaştığı iddia edilen bir kişi İBB'de danışman kadrosuna dâhil edilmişti… Üstelik İBB durumu kıyısından köşesinden izah ediyormuş havasında bir açıklama yapmışken CHP'de hem milletvekilliği hem de PM üyeliği yapmış, ekran yüzü olarak kamuoyunda yakından tanınan Gökhan Günaydın ise suskunluğunu korumaktaydı hala. 

Görüldüğü üzere Kemalist medya, siyaset ve bürokrasi kadroları koro halinde "bize sol-sosyalist örgütler katliam yaptı dedirtemezsiniz" türküsünü çığırmaya devam ediyor...

Bu arada haklarındaki suçlamalar kesinleşmemiş pek çok kişi hakkında yapılan haberlerde isimleri açıkça zikredilirken T24'ün E.E.Y şeklinde rumuz kullanması ve yüzünü flulaştırması habercilik etiğinde ne derece bir çifte standart uygulandığını da teyid ediyordu.

Kızımızın suçu neydi? "Olumsuz paylaşım yapmak". Medyamızın “duayen ombudsmanı” Faruk Bildirici bakalım bu hassas habercilik anlayışı için nasıl bir ders verecek bize, merakla bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum