1. HABERLER

  2. HABER

  3. Suikast Hazırlığında Oldukları İddia Edilen 7 Kişi Gözaltında
Suikast Hazırlığında Oldukları İddia Edilen 7 Kişi Gözaltında

Suikast Hazırlığında Oldukları İddia Edilen 7 Kişi Gözaltında

Mardin Kızıltepe'de hakim, savcı, kaymakam ve güvenlik güçlerine suikast hazırlığında oldukları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı. İstanbul, Siirt ve Ardahan'da da operasyonlar düzenlendi.

26 Ağustos 2015 Çarşamba 21:04A+A-

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, hakim, savcı, kaymakam ve güvenlik güçlerine suikast hazırlığında oldukları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı.

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, Kızıltepe'de 155 Polis İmdat hattına bir vatandaşın "polis, asker, hakim, savcı veya kaymakama suikast düzenlemek isteyen 4-5 kişi, iki ayrı adreste saklanıyorlar" ihbarı üzerine çalışma başlatıldığı belirtildi.

Söz konusu adreslere düzenlenen operasyonda 3 uzun namlulu silah, 4 tabanca, 19 şarjör ve bin 115 fişek, hücum yeleği ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği bildirildi.

Operasyonda 7 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

İstanbul

Kadıköy'de, "terör örgütü üyesi olmak" suçundan aranan 2 kişi gözaltına alındı.

Yunus Timleri, Uzunçayır'da hareketlerinden şüphelendikleri 2 kişiyi takibe aldı.

Metrobüs durağına yönelen şüphelileri turnikelerde durdurarak üst araması yapan ekipler, 2 ruhsatsız tabanca ile bu tabancalara ait yedek şarjör ve çok sayıda mermi ele geçirdi.

Gözaltına alınan şüpheliler, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

PKK üyesi olmaktan arandığı tespit edilen zanlıların, işlemlerinin ardından Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülecekleri öğrenildi.

Ardahan

Ardahan'da PKK'ya yardım ve yataklık yaptığı belirlenen bir kişi gözaltına alındı.

Ardahan Valiliğinden yapılan açıklamada, Göle ilçe merkezinde 25 Ağustos Salı günü saat 14.00 sıralarında, Ardahan İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen faaliyet kapsamında, PKK örgütüne yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen M.A.T isimli şahsın iş yeri ve deposunda arama yapıldığı belirtildi.

Arama sonucunda patlayıcı madde yapımında kullanılan bin 100 kilogram amonyumnitrat gübre, 8 piknik tüpü, 200 kilogram çivi, 6 kilogram vida ve 1 akü ele geçirildi.

M.A.T'nin Göle Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla gözaltına alındığı bildirildi.

Siirt

Siirt'in Baykan ilçesinde, PKK örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 2 kişi gözaltına alındı.

Dilektepe köyünde PKK mensubu 2 kişinin eylem hazırlığı yaptığı ihbarı üzerine jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda 2 kişi yakalandı.

Zanlılardan biri jandarmadaki ifade işleminin ardından serbest bırakılırken, diğeri adliyeye sevk edildi.

Savcılıkta işlemleri süren zanlının, eski Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İzmir İl Başkanı Nametullah Epözdemir olduğu belirtildi.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT