1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. “Sözleşmeli Öğretmen” Sistemi Yeniden Geliyor
“Sözleşmeli Öğretmen” Sistemi Yeniden Geliyor

“Sözleşmeli Öğretmen” Sistemi Yeniden Geliyor

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğretmen açıklarını kapatmak için “sözleşmeli öğretmen” sistemini yeniden getireceklerini bildirerek, “İlk sözleşmeli öğretmen alımını şubatta yapacağız.” dedi.

20 Haziran 2016 Pazartesi 15:05A+A-

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TRT Haber'de katıldığı programda yaptığı açıklamada, bir dönem “sözleşmeli öğretmen” alımı yapıldığını ancak bu öğretmenlerin daha sonra kadroya alındığını anımsattı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine gönderilen öğretmenlerin çoğunluğunun, eş durumundan ya da mazeret nedeniyle tayin istediğini anlatan Yılmaz, Marmara Bölgesi'nin de en fazla öğretmen açığı bulunan bölge olduğunu vurguladı.

“Açık Var”

Bakan Yılmaz, şu bilgileri paylaştı:

“Açıklar var, bu açıkları kapatmak için sözleşmeli öğretmen sistemini yeniden getireceğiz. Diyeceğiz ki ‘Sözleşmeli öğretmende aile ataması, öğretmenin olduğu yere yapılır.’. Aile birleştirmesini sözleşmeli öğretmenin olduğu yerde yapacağız. Sözleşmeli öğretmeni 5 yıl süresince getireceğiz. 5 yılın sonunda performansına bakılarak bu öğretmenleri kadroya alacağız, 3 yıl da kadrolu olarak çalışacak, 8 yıl. 8 yıldan sonra artık Türkiye'nin dört bir tarafı kendi tercihine göre serbesttir diyeceğiz.”.

“İlk Sözleşmeli Öğretmen Alımı Şubatta”

Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na, “sözleşmeli öğretmen” alımına ilişkin madde koyacaklarını bildirdi.

Uygulamaya ne zaman başlanacağı sorusu üzerine Yılmaz, “İlk sözleşmeli öğretmen alımını şubatta yapacağız.” dedi.

Engelli Öğretmen Alımı

Yılmaz, 250 engelli öğretmen alımı yapılacağının anımsatılması üzerine, bu sayının da artırılacağını, muhtemelen 400-500'e çıkarılacağını belirtti.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum