1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sözcü’nün komik  “Andımız” takıntısı!
Sözcü’nün komik  “Andımız” takıntısı!

Sözcü’nün komik  “Andımız” takıntısı!

Saygı Öztürk, Sözcü gazetesinin “tabela” direnişini anlatıyor!

15 Aralık 2021 Çarşamba 12:40A+A-

HAKSÖZ HABER

“Sözcü’den asla!” diyerek yazısının sonlarına yaklaşıyor Saygı Öztürk. “Asla” dediği şey ise “andımız” olarak ifade edilen ırkçı metne duydukları hislerin sarsılmazlığına işaret ediyor.

Dünyayı Atatürk’e olan saplantılı bir bağlılık ve inşa edilen “Türklük dini” üzerinden anlamlandırmaya çalışan ırkçı, ayrımcı bir metin için gösterilen bu derin çaba hakkında ne denilebilir?

Öğrenci andı olarak bilinen 12. maddenin 2013’te kaldırılması üzerine başlayan tartışmanın serencamını aktaran Öztürk, okuyucularını bazı hususlarda uyarıyor.

Andımızın öğrenciler tarafından okunmayacak ancak 1., 2., 3. sınıfların ders kitaplarında Andımız metni yer alıyorken 4, 5, 6, 7, 8. Sınıfların ders kitaplarında Atatürk resmi, Gençliğe Hitabe vb. yer alıyor. Neden ilk üç sınıfta yer alan andın geri kalan sınıflarda yer almadığı sorusunu gizlice ortaya bırakıyor Saygı Öztürk. Biz de soruyoruz: Irkçı andımız ilkokul çocuklarının okul kitaplarında hangi sebeple yer alıyor?

8. Danıştay Dairesinin iptal kararının temyize taşınacağını belirten Saygı Öztürk, “olur mu olur” diyerek enseyi karartmamak gerektiğini vurguluyor. Saygı Öztürk’ün bel bağladığı isimler ise Zafer Partisi’nden olduğunu söylediği İsmail Koncuk’un avukatı Uğur Tarhan. Tencere yuvarlanmış kısaca… Bu arada Saygı Öztürk’ün haberi yok herhalde ama Koncuk, Zafer Partisi’den istifa etti!

Yazının sonuna tekrar gelirsek Saygı Öztürk yakınmaya devam ediyor. İş andımızla bitmemiş devlet madalyalarındaki Atatürk silueti de silinmiş. Şimdilerse ise T.C.’nin tabelalardan sökülmesi tartışılıyormuş. Ama kimse korkmasın! Her yerden çıkartsalar bile Sözcü’nün logosundaki Atatürk ve T.C.’ye kimse dokunamayacakmış! Teşekkürler Sözcü!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum