1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Soylu'ya 'akil yurttaş' tepkisi: "Biz öleceğimize onlar ölsün!"
Soylu'ya 'akil yurttaş' tepkisi: "Biz öleceğimize onlar ölsün!"

Soylu'ya 'akil yurttaş' tepkisi: "Biz öleceğimize onlar ölsün!"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Suriyeli muhacirler konusunda ırkçı saiklerle tepki gösteren bir kişinin, "Biz öleceğimize onlar ölsün" şeklindeki aptallık ötesi sözleri bazı medya organlarının çok hoşuna gitti.

10 Ağustos 2021 Salı 17:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Bir esnaf ziyareti sırasında Türkiye'nin en önemli gündem konusu olan sığınmacılarla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve vatandaşlar arasında tartışma yaşandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Bir milyon insan şehit oldu Suriye'de!" demesi üzerine ırkçı bir vatandaş, "Benim askerim, polisim öleceğine onlar ölsün. Biz mecbur muyuz ölmeye" dedi.

Başka bir vatandaşın "Sayın Bakanım, senin de şehitlerin var. Her gün geliyor. Biz öleceğimize onlar ölsün" ifadelerine Süleyman Soylu, "Öyle değil. Sen kendin değerlendirme yapacağına bana sor. Biz niye Afrin’deyiz?" diye cevap verdi.

Bir milyondan fazla insanın ölmesini umursamayan ırkçıların Soylu’ya verdikleri cevaplar ırkçılığın boyutunu göstermesi açısından oldukça önemliydi.

Bir diğer vatandaş da "Nargile keyfi yapıyorlar", “Bayram ziyaretlerine gidiyorlar” gibi saçma sapan sözleri sarf ederek göçmenlerle ilgili kendince Bakan Süleyman Soylu'ya şikâyette bulundu.

 

 

Türkiye’de ırkçılığın son dönemde yeniden hortladığı aşikar. Suriyeliler veya Afganlar ayırt edilmeksizin ülkemizde bulunan tüm göçmenlerin iyi şeylerden mahrum kalmasını isteyen ‘sakat ırkçı kafalar’ın kendilerince dile getirdikleri sözde şikayetleri bazı medya organlarınca sevinçle karşılanarak servis edildi.

Siyasi arenada CHP ve İYİ Parti’nin sürdürdüğü ırkçı söylemlere vatandaşın karşılıksız kalacağı düşünülmüyordu elbette.

Ancak açık bir şekilde insan hak ve hürriyetlerinde zihinleri ve sözleri kirli olanların medya tarafından öne çıkarılması ırkçı saiklerle hareket eden kitle ve medya unsurlarının da niyetinin iyi olmadığını gösteriyor.

Cumhuriyet, Sözcü, OdaTv, Tele1, Onedio gibi Kemalist ile Bold Medya gibi Gülen yapılanmasına yakın yayın kuruluşları ırkçı söylemleri özellikle ön plana çıkararak ırkçı söylemlerin faşizan eylemlere dönüşmesi için çabalıyor görünüyor.

HABERE YORUM KAT

5 Yorum