1. HABERLER

  2. HABER

  3. Soylu'dan Çin Konsolosluğu önündeki olayla ilgili açıklama
Soylu'dan Çin Konsolosluğu önündeki olayla ilgili açıklama

Soylu'dan Çin Konsolosluğu önündeki olayla ilgili açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Sarıyer'deki Çin Konsolosluğu önünde yaşanan olaya ilişkin açıklama yaptı.

30 Kasım 2022 Çarşamba 16:58A+A-

Bakan Soylu, "Bu sabah İstanbul’da, Çin Konsolosluğu önüne protesto için giden Uygur Türkü kardeşlerimizin yolu kapatması üzerine sorumlu arkadaşımızla vuku bulan tartışma bizleri üzmüştür...

Bu vesileyle üzüntümüzü ve özrümüzü belirtiyor tahkikatın başladığını ifade etmek istiyoruz" dedi.

basliksiz-112.jpg

EMNİYET'TEN DE AÇIKLAMA GELDİ: İFADELER KASTI AŞTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Sarıyer'deki Çin Başkonsolosluğu önündeki eylemcilere polisin müdahale sırasında kullandığı sözlerin yanlış anlaşılmalara sebebiyet verdiği belirtilerek "ifadeler üzüntüye sebebiyet vermiştir" denildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklama şu şekilde: "Bugün saat 05.00 sıralarında Sarıyer İlçemizde bulunan Çin Konsolosluğu önünde toplanan bir grup şahıs tarafından, izinsiz gösteri yapmak amacıyla yol kapatılmak istenmiştir. İzinsiz gösteri yapmak amacıyla toplanan grubun yol kapatma girişimi güvenlik güçlerimizce önlenmiştir. Gruba yapılan ikazlar sırasında kullanılan bazı ifadeler yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermiş ve kastı aşmıştır. Kardeşlerimizi incitmek için değil, gösteri yasağını hatırlatmak için ikaz yapılmıştır. Gösteri yasağı hatırlatması ve tedbir her ne kadar vazifemiz ise de kullanılan ifadeler üzüntüye sebebiyet vermiştir. Konu ile ilgili çalışmalar hassasiyetle takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

HABERE YORUM KAT

2 Yorum