1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Çin Komünist Partisi'ne bağlı polis olsa bu kadar yapar!
Çin Komünist Partisi'ne bağlı polis olsa bu kadar yapar!

Çin Komünist Partisi'ne bağlı polis olsa bu kadar yapar!

Çin Konsolosluğu önünde toplanan Uygurlulara polisin tepkisi: Kalk lan kalk!

30 Kasım 2022 Çarşamba 11:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Doğu Türkistanlı Müslümanların kendi memleketlerinde yaşadıkları zorbalıklar bütün dünyanın gündeminde. Çin’in kültürel, dini ve etnik soykırımına maruz kalan Doğu Türkistanlı Müslümanlar seslerini duyurmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Doğu Türkistan'nın Urumçi şehrinde çoğunluğu Uygurların yerleştiği ve karantina altına alınan bir sitenin 21 katlı bir apartmanında çıkan yangın sonucunda 5 aile hayatını kaybetmişti. Çinli yetkililerin ihmalkarlığı soruşturma konusu dahi yapılmazken Çin’in zulümlerine uzak ülkelerde dikkat çekmek dahi imkansız hale getiriliyor. 

Türkiye’deki Doğu Türkistan diasporası da yaşanan zulme dikkat çekmek için Çin Konsolosluğu önünde bir araya geldi. Emniyet güçlerinin Doğu Türkistanlılara karşı olan muamelesi ise Çin Komünist Partisi’ne bağlı polisler tarafından gösterilmiş olsaydı kimse yadırgamazdı!

Ailelerinin hatırasını korumak için konsolosluk önüne gelen Müslümanlara karşı “lan” şeklinde hitap eden polisler “hepinizi sınır dışı edeceğiz” tehdidini savuruyor. Tavırlarıyla bir polisten ziyade mafyayı hatırlatan amir “Türkiye Cumhuriyeti’ne saygı duyacaksınız” diye bağırırken muhatabının kim olduğunu unutuyor.

Polislerin bu tarz şımarık hareketlere girmesi yükselen milliyetçi dalga ile yakından ilgili. Zira emniyet içerisinde milliyetçilerin tartışılmaz bir ağırlığı var. Demek ki milliyetçilerin gücü Çin zulmü altında inleyen Doğu Türkistanlılara yetiyor! Bu insanlık dışı tavırlara karşı soruşturma başlatılıp başlatılmayacağını da ilerleyen günlerde göreceğiz...


 

HABERE YORUM KAT

10 Yorum