1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sosyalist Küba'yı cennet olarak tasvir eden Türk soluna şok: Küba'ya Erdoğan'dan yardım
Sosyalist Küba'yı cennet olarak tasvir eden Türk soluna şok: Küba'ya Erdoğan'dan yardım

Sosyalist Küba'yı cennet olarak tasvir eden Türk soluna şok: Küba'ya Erdoğan'dan yardım

Küba’yı sosyalizmin kalesi olarak lanse eden, Küba’nın yönetimine her daim hayranlık duyan Türkiye solunu şaşırtacak adım Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi.

01 Aralık 2022 Perşembe 22:05A+A-

HAKSÖZ HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teklifi doğrultusunda Küba’ya finansal yardımda bulunulabileceği belirtilmişti. Küba Devlet Başkanı’nın da kabul ettiği finansal yardıma 2023 yılında başlanacağı aktarıldı.

Küba Devlet Başkanı Miguel Mario Diaz-Canel Bermudez, Çin, Rusya, Cezayir ve Türkiye’nin Küba’nın borcunun yeniden yapılanması için yardım etmeyi, yeni ticaret ve yatırım finansmanı sağlamayı ve enerji krizinin hafifletilmesi için katkı sunmayı kabul ettiğini açıkladı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre Küba Devlet Başkanı Bermudez, “Bu ülkelerle borcun yeniden yapılandırılmasında anlaştık, bu da bizim ödemelerimizi ilerletmemizi sağlayacak” dedi.

Bermudez 23 Kasım tarihinde Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Türkiye'yle olan ekonomik ilişkilerin ele alındığı görüşmede Türkiye tarafından Küba’ya finansal yardım edilebileceği teklifi iletildi.

Uzun bir süredir ekonomik olarak toparlanamayan Küba’da enerji kesintileri yaşanırken gıda, ilaç ve yakıta da erişimde sıkıntılar yaşanıyor.

Türkiye solunun methiyeler düzmekten geri durmadığı, asparagas haberler ile tanıttığı Küba'ya yapılacak yardıma dair herhangi bir mesaj yayınlamaması ise dikkat çekiyor. 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum