1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sosyal medyada israf, şova dönüştü!
Sosyal medyada israf, şova dönüştü!

Sosyal medyada israf, şova dönüştü!

Sosyal medya hesaplarının milyonlarca kişi tarafından izlenen videolarının sayısı hızla artarken “Paris İklim Anlaşması” ile dünyanın ekosistemi korunmaya çalışılıyor(!)

07 Ekim 2021 Perşembe 14:23A+A-

HAKSÖZ HABER

İsrafa karşı önlem alınamayan dünyada israf videoları çekmek moda haline geldi. Kimi kullanıcıların sosyal medya hesaplarını sırf bu amaçla kullanarak "ünlü" oldukları görüldü. 

Sosyal medyada ün kazanmak, şöhret olmak için başvurulmadık yöntem kalmadı dediğimiz her gün; “akım” adı verilen tüketim nesnesi haline gelen insanlık dışı videolar dolaşıma giriyor.

Milyonlarca insanın temiz suya erişemediği, kıtlık, açlık ve yoksulluk ile mücadele ettiği dünyada birileri için israf etmek, zengin ve ünlü olmanın bir yolu olarak görülüyor.

Ahlaki kaidelerin birer birer yok sayıldığı sosyal medya araçlarında, paylaşımda bulunulan görsel ve videoları gördükçe “insanlığın unutulmuş bir gerçeklik” olduğu ortaya çıkıyor.

Litrelerce gıda ürününün bir hiç uğruna boca edildiği, 'parası verilerek satın alındığı iddia edilen bu yüzden kimsenin bu yemek ile ne yapacağını söyleyemeceği' iddia edilen gıdaların üzerine ayakla basılarak ezildiği, yemeklerin istenilen şekilde görünmediği için çöpe döküldüğü videolar milyonlarca izlenme alırken, kimi kullanıcıların bu tarz videoları bir rahatlama, kafa dağıtma objesi olarak gördüğü ortaya çıktı.

Yiyin için ama israf etmeyin. Çünkü Allah israf edenleri sevmez” ayetinin unutulduğu yeryüzünde izlenme uğruna israfın da ötesine varan bir yaklaşım adeta genel kural haline geldi.

Her gün tonlarca gıdanın çöpe atıldığı dünyada, çocukların açlıktan ölmesi normalleştirildi. Milyonlarca insanın israf videolarını izlemesi ve akım haline getirmesi insanlığın düştüğü çukurun derinliğini gösterdi. 

 

İsraf konulu videolara eleştiri getiren kullanıcıların hazırladıkları videolar, 

 

 

 

100 milyondan fazla izlenen videoları ile “fenomen” haline gelen isimlerin videoları kimi sosyal medya mecralarında yasaklanmaya başlanırken iğrenç akımların ve israf videolarının durmak bilmeden yeniden yüklendiği görülüyor.  

 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum