1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Solculardan tepki: Perinçek'in akıl sağlığı yerinde değil!
Solculardan tepki: Perinçek'in akıl sağlığı yerinde değil!

Solculardan tepki: Perinçek'in akıl sağlığı yerinde değil!

Perinçek’in, “Deniz Gezmişler, Mahir Çayanlar benim emrimdeki kişilerdir” sözlerine yanıt veren Oğuzhan Müftüoğlu, “Denizlerin, Mahirlerin böyle bir soytarılığa alet edilmesini doğru bulmuyorum. Saçma sapan konuşmalar. Bence dengesiz bir insan.” dedi.

25 Ocak 2021 Pazartesi 15:36A+A-

Perinçek, partisindeki istifalar üzerine geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda yaptığı açıklamalar esnasında, “Ben 1968 gençlik hareketinin lideriyim. Deniz Gezmişler, Mahir Çayanlar benim emrimdeki kişilerdir. Silahlı mücadele girişimi başlayınca, onların karşısına ben çıktım ama gene çıkarım.” ifadelerini kullanmıştı.

Tepkiyle karşılanan ifadeler hakkında Türkiye solunun temsilcilerinden, Oğuzhan Müftüoğlu, Hürriyet’ten Turan Yılmaz’a konuya dair açıklamalarda bulundu.

Denizlerin, Mahirlerin böyle bir soytarılığa alet edilmesini, ilgi çekmek için abuk sabuk konuşulmasını doğru bulmuyorum. Saçma sapan konuşmalar” diyen Müftüoğlu şöyle devam etti: “Bunlar ancak bir paranoyak, megolaman insanın söyleyebileceği şeyler. İlgi çekmek, hava atmak için mi söyleniyor? Pek de aklının yerinde olduğunu düşünmüyorum. Ben Dev-Genç’in 1970 öncesindeki merkez yürütme kurulu üyesiydim. Perinçek’in Dev-Genç’te herhangi bir görevi yoktu. Daha önce Fikir Kulüpleri Federasyonu’nda (FKF) bulunmuş. Askeri darbe yanlısı kişiliğinden dolayı da ayrılık yaşamış, 12 Mart öncesi. 12 Eylül’de de ABD yanlısıydı, Kenan Evren darbesini destekledi. ABD yanlısı bir politika izliyordu. Sonraki dönemdeki zigzaglarını da herkes biliyor. Bence dengesiz bir insan. İzlediği siyasetin de solla bir ilgisi yok."

HABERE YORUM KAT

2 Yorum