1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sol-Kemalistlerin ‘Ayasofya Cami’ hazımsızlığı devam ediyor!
Sol-Kemalistlerin ‘Ayasofya Cami’ hazımsızlığı devam ediyor!

Sol-Kemalistlerin ‘Ayasofya Cami’ hazımsızlığı devam ediyor!

Sözcü gazetesi yine Müslümanların değerlerini hedef alarak tıynetini gösterdi!

01 Ocak 2021 Cuma 14:11A+A-

HAKSÖZ HABER

Sol-Kemalistlere Ayasofya’nın tekrar asli kimliği olan ibadethaneye çevrilmesi çok ağır geldi. Farklı yayın organları ara ara bu konuyu gündem etmeye çalışırken her zaman müşteki bir ifade takındılar. İdeolojik olarak durdukları yeri gösteren bu tavır alış çok acıklı bir görüntü ortaya seriyor.

Son örneği Sözcü gazetesi gösterdi. Sözcü’ye göre 2020’nin felaket olayları arasında Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi de yer alıyor.  Deprem, çığ, korona, sel vb. problemlerle birlikte zikredilen Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi Sözcü’nün Müslümanların kazanımlarıyla sorunlu meşum bakış açısını ortaya çıkartıyor.

İşin özünde reklamlar başta olmak üzere ‘yeni yıl’ mevzusunda çok kötü bir üslup kullanılıyor. ‘Defol git 2020!’ ‘Lanet olası 2020’1 vb. ifadeler insanların zorluklar karşısında gösterdikleri davranışları gösteriyor. Yaşanan sıkıntıları 2020 ile özdeşleştirip ona lanet etmek ise çok haysiyetli bir tavır gibi durmuyor açıkçası.

Sözcü’nün ‘felaketler listesi’ de bu bağlamda zaten baştan aşağı falsolu bir yaklaşımın ürünü. Sıkıntılı şeyler yaşandığı mutlak ancak bunları lanet okunması gereken veyahut ‘felaket’ olarak nitelenen hususlar şeklinde ele almak çok sağlıklı ve vakarlı bir davranış biçimi değil. Sözcü’den böyle tutum beklemek de çok doğru olmayabilir. Neticede Sözcü gibi tescilli İslam düşmanı bir paçavradan bahsediyoruz!

71d0660e-dee0-42bb-9602-87735a2a8383.jpg


[1] Halk TV’deki ‘yılbaşı özel’ programında kullanıldı bu ifade.

HABERE YORUM KAT

8 Yorum