1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sol-Kemalistler ürkmesin diye Katar ekonomik yatırım mı yapmasın?
Sol-Kemalistler ürkmesin diye Katar ekonomik yatırım mı yapmasın?

Sol-Kemalistler ürkmesin diye Katar ekonomik yatırım mı yapmasın?

Katar’ın Güney Koreli bir şirketi satın alması Türkiye’de birilerini rahatsız ediyor!

14 Eylül 2022 Çarşamba 18:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Katar Yatırım Fonu, Güney Koreli SK Grup şirketinin bir kısım hisselerini satın aldı. Güney Koreli SK Grup, Avrasya Tüneli’nin ortakları arasında.

Katar’ın Güney Koreli SK Grup ile yaptığı ticaretin sonucunda Katar Yatırım Fonu, Avrasya Tüneli’nin ortakları arasına girmiş oldu. KYF küresel çapta en büyük ve en aktif bağımsız varlık fonları arasında yer alıyor. Pek çok sektörde ve bölgede çeşitli alanlara yatırım yapan KYF, Katar Devleti’nin refahına katkı sağlayacak nitelikte, küresel ve çeşitli bir yatırım portföyü oluşturmak üzere dünya çapında önde gelen kurumlarla işbirliğine odaklanıyor.

Bu kapsamda, dünyaca ünlü bankacılık devi Barclays'in yüzde 12.7, Volkswagen Group, Porsche, Hochtief Sainsbury's’te yüzde 17'lik payı bulunan KYF, Technip, Air Liquide, Vinci SA, GDF Suez, Veolia, Vivendi, Royal Monceau, France Telecom, Areva, Credit Suisse gibi şirketlere de ortak.

Katar Yatırım Fonu’nun genişliği ve etkinliği düşünüldüğünde Türkiye’ye şu ekonomik koşullarda yatırım yaptığı için minnettar olunması gerekiyor. Çok farklı ülkelerden farklı şirketleri satın alan KYF’nin Güney Koreli bir şirketten hisse alıp Avrasya Tüneli’ne ortak olması Türkiye’de birilerini ise rahatsız ediyor!

Sol-Kemalist çevreler Katar, Türkiye’de herhangi bir yatırım yapsa anında olayı ajite ederek büyük bir hadise gibi göstermeye çalışıyorlar. Türkiye’ye en fazla yatırım yapan ülkelerden birisi olan Katar’ın tank palet fabrikası üzerinden kurduğu ticari ilişkinin sona erdirilmesi zaten CHP Genel Başkanı tarafından seçim vaatleri arasında zikrediliyor!

Türkiye’nin yatırım çekmesine tepki gösteren siyasetçiler varken gelecek adına endişelenmemek mümkün değil! Avrasya Tüneli üzerinden tekrar köpürtülen “Katar endişesinin” ise nereden güç aldığını artık herkes biliyor.

Tipik sol-Kemalist ırkçılığının İslam alerjisi ile birleşmesi bir süredir “Katar nefreti” şeklin temayüz ediyor. Katar’a karşı gösterilen bu tepkisellik kökeninde İslam düşmanlığından güç alıyor... Bir kere daha hatırlatmaya gerek var mı bilmiyoruz?

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum