1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Sol Faşizm Şimdi de İzmir'de!
Sol Faşizm Şimdi de İzmir'de!

Sol Faşizm Şimdi de İzmir'de!

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Suriyeli muhacirlere yönelik ırkçı-ayrımcı beyanları gündemdeyken yine CHP’li bir başka belediyenin aynı kulvardaki açıklamaları ırkçılığın CHP’li belediyeleri esir aldığını gösteriyor.

25 Nisan 2019 Perşembe 15:00A+A-

Suriyeli muhacirlere yönelik ırkçı-ayrımcı beyanların bir tanesi bu kez de İzmir’den geldi. Suriyelilere ait dükkanların Arapça tabelalarının kaldırılacağını açıklayan CHP’li İzmir Kemalpaşa Belediye Başkanı, desteklerin de kesileceğini söyledi. Karakayalı, "Suriyelileri buradan kovacağız, Suriye'ye barış geldi, ne işleri var burada!" ifadelerini kullandı.

İzmir Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, katıldığı bir televizyon programında Türkiye'de bulunan Suriyeli muhacirlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

"Suriye'ye barış geldi ne işleri var burada''

İnternethaber sitesinin naklettiğine göre, Karakayalı, Suriyeli muhacirlere yönelik nefret ve tahammülsüzlüğünü "Suriyelileri buradan kovacağız, Suriye'ye barış geldi, ne işleri var burada!" sözleriyle ortaya koydu.

"Tabelaları indireceğiz''

Rıdvan Karakayalı, vergi ödemeyen Suriyelilerin çalıştırdıkları işletmeler hakkında yasal işlem başlatacaklarını da söyleyerek, "Benim partimin yanında Suriye tabelalı dükkanlar var, onları oradan kaldırtacağım, gidecek onlar buradan kusura bakmasınlar, kendi memleketlerine gidecekler" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum