1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sizde Bu Mide Varken, Esed’i Hazmetmek Hiç Sorun Olur mu?
Sizde Bu Mide Varken, Esed’i Hazmetmek Hiç Sorun Olur mu?

Sizde Bu Mide Varken, Esed’i Hazmetmek Hiç Sorun Olur mu?

Rusya-İran lobisinin atağa geçtiği bir dönemde Esed zalimini meşrulaştırma kampanyasına ‘iktidar medyası’ndan da katılımlar dikkat çekiyor.

30 Ağustos 2018 Perşembe 12:23A+A-

Haksöz Haber

Esed rejiminin İran ve Rusya desteğiyle elde ettiği kazanımlar içerideki İrancı-Rusçu-ulusalcı cepheye moral pompalarken, iktidarın siyasetine bağlı olarak geçmişte Esed zalimine karşı tavır almış kimi çevrelerde de dökülmeler hızlanıyor. Ahlaki ve insani bir ilkesi olmayıp, tüm yatırımını iktidara endeksleyenler için bu hiç de şaşırtıcı bir durum değil elbette!

İşte o taifeden bazı isimler son dönemde değişen duruma ayak uydurmak gerektiği üzerine sözler sarf ediyor ve çark etmenin gerekliliğini dile getiriyorlar. Geçmişte biraz zorlanarak, yutkunarak dillendirdikleri görüşlerini artık rahatça tedavüle sürüyorlar.

Sabah gazetesindeki köşesinde Mehmet Barlas da bugünkü yazısında Suriye’de Esed’in savaşı kazanmakta olduğunun anlaşıldığını, dolayısıyla Esed rejimiyle anlaşmak gerektiğini dile getirmiş.

Sabah Başyazarı, “Şimdi yeni bir Suriye siyaseti oluşturma zamanıdır!” başlıklı yazısında şunları söylüyor:

“…Biz Türkiye olarak Hafız Esad rejiminin sona erdiği yanılgısına, ABD ile birlikte düşmüştük. Bu yanılgının rüzgârında, Rusya’nın neden Esad’ın yanında yer aldığını da, İran’ın Esad’ın yanında yer almasının ne anlama geldiğini de tam tahlil edemedik. Ve şimdi de Esad’ın artık bizim sınırlarımıza kadar dayanan toparlanmasının sonuçlarını henüz değerlendirmiş değiliz.

Bereket Rusya ile diyalogun ötesindeki bir işbirliğimiz var. Ayrıca Türkiye-Rusya-İran üçlüsünün oluşturduğu ‘Astana Süreci’ içinde Suriye’ye bakmak durumundayız.  Yani Suriye’deki ‘Esad Gerçeği’ne uyumumuz ABD’ye göre daha kolay olacak…”

Mehmet Barlas yazısında bir anlamda özetle, Esed’i hazmetmek kolay değil elbette ama iyi çiğnersek, bol su ve çok yutkunmayla zor olmaz, diyor. Oysa gerçekten endişelenmelerine hiç gerek yok, bunlarda bu mide varken, her şeyi rahatlıkla hazmedebileceklerine inanıyoruz!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum