1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Siz Emperyalizme Karşı Değilsiniz, Sadece ABD’ye Karşısınız!
Siz Emperyalizme Karşı Değilsiniz, Sadece ABD’ye Karşısınız!

Siz Emperyalizme Karşı Değilsiniz, Sadece ABD’ye Karşısınız!

Rusya’ya tavır alınmasını “domatesleri kime satacağız”, “turist de gelmeyecek”, “güvenliğimiz riske girecek” diyerek felaket senaryosuna dönüştürenlerin “NATO’dan çıkılsın”, “İncirlik kapatılsın” demeleri komik değil mi?

02 Ağustos 2016 Salı 14:03A+A-

Rıdvan Kaya’nın yeni yazısı:

Siz Emperyalizme Karşı Değilsiniz, Sadece ABD’ye Karşısınız!

Türkiye kamuoyunda ABD karşıtı duyarlılık Gülenist cuntanın darbe kalkışmasının püskürtülmesinin ardından epeyce yükselmiş durumda. Bu kirli ve kanlı darbe girişiminin ardında ABD’nin yer aldığına ilişkin kuşku ve iddialar en üst düzeyden sıkça dillendirilirken, toplum nezdinde daha yoğun ve yaygın bir karşıtlık havası esmekte. ABD Dışişleri Bakanı Kerry’nin Türkiye’nin NATO üyeliğinin tartışmaya açılabileceğine dair örtülü tehditlerine karşılık, halk arasında zaten İncirlik’in kapatılmasına yönelik çağrılar yankı bulmakta.

Tüm bunlar güzel gelişmeler! Müslümanlar olarak desteklememiz, omuz vermemiz, öncülük etmemiz gereken talepler. Amerikan emperyalizminin on yıllardır İslam coğrafyasında gerek destek verdiği dikta rejimleri eliyle, gerek doğrudan sürdürdüğü işgaller marifetiyle yaşattığı dehşet doğal olarak ABD’den nefret etmemizi gerektiren cürümler. Bununla birlikte bu doğal ve gerekli konumlanma ABD özelinde anti-emperyalizm bayrağını yükseğe, daha yükseğe taşıma cehdi içindeki bazı çevrelerin ve bilhassa da kimi ‘İslamcılar’ın içine düştüğü garip ve çelişkili tutumu görmezden gelmeyi gerektirmiyor.

(…)

Yazının Devamı >>>