1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Siyonist Vahşet Eminönü Meydanında Lanetlendi!
Siyonist Vahşet Eminönü Meydanında Lanetlendi!

Siyonist Vahşet Eminönü Meydanında Lanetlendi!

Filistin ve Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu’nun çağrısıyla Cuma namazı sonrasında Eminönü Meydanında toplanan binlerce kişi Gazze ve Suriye şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılıp, zalimleri lanetledi.

25 Temmuz 2014 Cuma 18:03A+A-

HAKSÖZ-HABER

Gazzeli Müslümanlarla dayanışma eylemleri bu Cuma da büyük kitleleri bir araya getirdi. İstanbul’da bu hafta Cuma namazı için seçilen adres Yeni Cami oldu. Yeni Cami’de kılınan Cuma namazı sonrasında Eminönü Meydanında toplanan kadın-erkek binlerce Müslüman Gazze ile birlikte Suriye direnişini de selamladı.

Anadolu Platformu, AKV, Akabe Vakfı, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Hikmet Vakfı ve Medeniyet Vakfı tarafından oluşturulan Filistin ve Suriye Halkıyla Dayanışma Platformunca düzenlenen eylemde ilk olarak Filistinli ve Suriyeli şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Meydandaki topluluğa hitaben bir konuşma yapan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya Gazze’de yaşanan vahşetin bir arkaplanı olduğunu vurguladı. İşlediği insanlık suçlarında emperyalistler ve işbirlikçi rejimlerin de Siyonist çeteyle suç ortaklığı yaptığını hatırlatan Kaya, emperyalizme tavır almadan Siyonist zulmü lanetlemenin manasız olduğu gibi, bölgedeki işbirlikçi rejimleri geriletmeden Siyonist çetenin defolup gitmesinin mümkün olmadığını söyledi. Bugün Gazze’ye yönelik kuşatmanın başlıca sorumlularından birinin Mısır yönetimi olduğunu belirten Kaya, Suud destekli Sisi cuntasının İsrail’le elbirliğiyle Hamas’ı boğmaya çalıştığını belirtti. İşbirlikçi diktatörlüklerin ne büyük bir musibet olduğunun Suriye’de açıkça görüldüğünü ifade eden Rıdvan Kaya İsrail karşısında zelil duruma düşen Beşşar rejiminin kendi halkını acımasızca katlettiğini söyledi. Bu katil rejime destek verenlerin ümmetin vicdanında asla affedilmeyeceğini söyleyen Kaya, tağuta, zulme karşı kıyam eden Müslümanları suçlayan, karalayan bir mantığın Müslüman mantığı olamayacağını, olsa olsa münafık zihniyeti olabileceğini vurguladı. Son olarak BM, ABD, Arap Birliği gibi güçlerden medet ummanın Müslümanlara yakışmayacağını söyleyen Kaya, Gazze’deki direnişle her şeyimizle dayanışma içinde olmanın bizim görevimiz olduğunu ve bunu ifa için elimizden ne geliyorsa onu yapmamız gerektiğini hatırlatarak sözlerine son verdi.

Topluluğa hitaben bir konuşma yapan Anadolu Platformu sözcüsü Hüseyin Özhazar da Gazze’nin işgalinin Ümmet coğrafyasının emperyalistlerce işgal edilmesinin bir sonucu olduğunu söyledi. 1. Dünya Savaşı sonrasında Osmanlı coğrafyasını işgal eden sömürgeci İngiliz komutanı Allenby’nin Kudüs’ten sonra Şam’a gittiğini ve burada Selahaddin Eyyübi’nin kabrini tekmeleyerek “geri geldik” dediğini aktaran Özhazar, yaşadığımız işgalin bir bütün olduğunu ve buna karşı ancak bütüncül bir mücadele verilebileceğini vurguladı. Filistin’in, Suriye’nin ve tüm İslam beldelerinin bir olduğunu ve Ümmet bilinciyle sahiplenilmesi gerektiğini ifade etti.

Son olarak Hikmet Vakfından Yıldırım Beydemir’in yaptığı duanın ardından yapılacak etkinliklerin duyurusuyla eylem sona erdi.

“Gazze Halkı Yalnız Değildir!”, “Siyonist Elçilik Kapatılsın!”, “Kahrolsun İşbirlikçi Hainler!”, “Katil İsrail Filistin’den Defol!”, “Katil Esed Suriye’den Defol!”, “Sisi Cuntası İsrail’in Kuklası”, “Katil ABD Ortadoğu’dan Defol!”, “Yaşasın Küresel İntifada!”, “Gazze’ye Direnişe Bin Selam!”, “Hamas’a Selam Direnişe Devam!”, “Emperyalizm Yenilecek İslami Direniş kazanacak!” sloganlarının atıldığı eylemde “Gazze Siyonist Katillere Mezar Olacak!”, “Yaşasın Filistin İslami Direnişimiz!”, “Katiller Vahşette Yarışıyor!”, “Katil Sisi Katil Esed”, “Gazze Seninleyiz!”, “Zulüm, Katliam, İşkence Karşısında Susmak, Baas Despotizminin Suçuna Ortak Olmaktır!” “Siyonizm Yenilecek, İslami Direniş Kazanacak!” pankart ve dövizleri açıldı.

Fotoğraf: Aydın Ünlü-Afgani Türkmen-Sabiha Çimen

Foto Galeri İçin Tıklayınız...

ayd_1846.jpg

ayd_1860.jpg

img_3636.jpg

oac_3953.jpg

img_9311.jpg

Foto Galeri İçin Tıklayınız...

HABERE YORUM KAT

3 Yorum