1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Siyonist vahşet Beyazıt Meydanı'nda protesto edildi
Siyonist vahşet Beyazıt Meydanı'nda protesto edildi

Siyonist vahşet Beyazıt Meydanı'nda protesto edildi

İstanbul Platformunu oluşturan sivil toplum kuruluşu üyeleri, işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarını Beyazıt Meydanı'nda protesto etti.

20 Ekim 2023 Cuma 19:00A+A-

Cuma namazı sonrası İHH İnsani Yardım Vakfı, Umran Hareketi, İnsan ve Medeniyet Derneği, Medeniyet Vakfı, İnsan ve Değer Hareketi, İstikamet Vakfı ve MAZLUMDER üyeleri, ellerindeki Türkiye ve Filistin bayraklarıyla Beyazıt Meydanı'nda toplandı.

İşgal rejimi, ABD ve İngiltere aleyhine sloganlar atan gruptakiler, Gazze'ye yönelik saldırılarından dolayı Siyonist çeteye tepkilerini dile getirdi.

Binyamin Netanyahu'nun maketinin yakıldığı protesto gösterisinde, Gazzeli doktorları temsilen kanlı önlük giyen ve ellerinde bebek maketleri taşıyan üniversite öğrencileri gökyüzüne beyaz balon bıraktı.

Kalabalığa hitap eden Umran Hareketi Genel Başkanı Şemsettin Özdemir, Müslümanların, dünyaya adalet getirecek bir sistemi inşa etmeleri gerektiğini belirterek, "Bu olmadığı zaman, dünya Amerika'nın, Avrupa'nın, Çin'in veya başka zalimlerin zulmüyle yönetilmeye devam edilirse buradan kaybederiz." diye konuştu.

İnsan ve Medeniyet Derneği Başkanı Kemal Özden ise Filistin davasına sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak, "Bundan sonra bizlere düşen, önce bireysel olarak 'Ben ne yapabilirim, elimden ne gelir?' diye düşünmeden, fazla hesap etmeden, ister boykot yap, ister dua et, ister alnını secdeden kaldırma ama sizleri davet eden bu platformları yalnız bırakmayın." ifadelerini kullandı.

MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı Ali Öner ise ne yazık ki dünyanın İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına sessiz kaldığını söyledi.

Öner, "Filistinli kardeşlerimizin evlerini aldılar. Almadıklarını başına yıktılar. Kadın, çocuk, yaşlı demeden öldürdüler. Hep öldürdüler ve öldürmeye devam etmekteler." dedi.

Meydandaki kalabalık, açıklamaların ardından dağıldı.

32467182.jpg

32467174.jpg

img-0549.jpg

img-0555.jpg

img-0530.jpg

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT