1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Siyasi partilerin resmî ideolojiye olan bağlılıklarını gösterme çabası devam ediyor
Siyasi partilerin resmî ideolojiye olan bağlılıklarını gösterme çabası devam ediyor

Siyasi partilerin resmî ideolojiye olan bağlılıklarını gösterme çabası devam ediyor

Türkiye’deki muhafazakâr, mütedeyyin kesimi temsil etme iddiasında olan siyasi partiler, hiçbir mecburiyetleri olmadığı halde resmî ideolojinin saplantısı haline gelmiş günlere ilişkin kutlama ve tebrik mesajları yayımlamaya devam ediyor.

29 Ekim 2020 Perşembe 13:20A+A-

Yahya Fırat / Haksöz-Haber

Türkiye’deki muhafazakâr, mütedeyyin kesimi temsil etme iddiasında olan AK Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi ve Yeniden Refah Partisi genel başkanları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında mesaj yayımladılar.

Mesajlarda, Cumhuriyetin kurulduğu gün “bayram” olarak telakki ediliyor. Ve neredeyse tüm anma mesajlarında, Cumhuriyetin herkes için ortak ve tartışmasız bir değer olduğu belirtiliyor. 

Kimisi cumhuriyetin kökenini İslami bir zemine dayandırıyor, kimisi “onur” olarak tanımlıyor, kimisi de Cumhuriyetin ebedi yaşayacağını söylüyor. Ancak, istisnasız bütün liderler, “Başta Mustafa Kemal ve silah arkadaşları” demeden rahmet okuma mesajlarını bitirmiyorlar.  

er.jpg

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Anıtkabir’i ziyaret ederek, “Gazi”ye yönelik şükranlarını iletti. 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, mesajında, cumhuriyeti “onur” olarak tanımladı. 
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, cumhuriyetin “istişare” demek olduğunu ifade etti. 

Diğer parti liderleri de mesajlarını eksiksiz bir şekilde yayımlamayı ihmal etmedi!

Resmî ideoloji tarafından birer bayram havası verilen ve Kemalist inkılapların tezahürü olarak görülen bu günlerde, devlet erkanından siyasi partilere, bürokrasiden sivil oluşumlara kadar neredeyse bütün kurum ve kuruluşlar anma mesajı verme zorunluluğu hissediyor. Kimi yapılar canı gönülden bu anmalara katılırken kimileri de mecbur hissediyor!

HABERE YORUM KAT

8 Yorum