1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Siverek'te Mehmet Pamak Konferansı
Siverekte Mehmet Pamak Konferansı

Siverek'te Mehmet Pamak Konferansı

Mehmet Pamak, Siverek’te “Türkiye ve Ortadoğu’da Değişim ve Müslümanlar” konulu bir konferans verdi.

15 Aralık 2011 Perşembe 09:20A+A-

Özgür-Der Siverek Temsilciliği, Ortadoğu’daki son gelişmelerle ilgili olarak “Türkiye ve Ortadoğu’da Değişim ve Müslümanlar” konulu bir konferans düzenledi.

Esmerçayır Mahallesinde bulunan Paris düğün salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Mehmet Pamak katıldı.

Pamak;  konuşmasında 2011 yılında Tunus, Mısır ve Libya’da Arap baharı ile başlayan gelişmeleri ve Türkiye’ye etkisini değerlendirdi.

İslam’ın seküler kavramlar olan demokrasi ve laiklikle uyuşmadığını, bu kavramların ayrı birer din olduğunu farkına vararak olası savrulmalara karşı Müslümanların uyanık olması gerektiğini ifade etti.

siverek01.jpg

AK Parti iktidarında güzel gelişmelerin yaşandığını ama bu gelişmelerin yeterli olmadığını sözlerine ekleyen Pamak; Müslümanların emperyalistlerin oyununa gelmemesi gerektiğini ve AK Partinin Ortadoğu halklarına bir model olarak sunulmak istendiğini bu modelin ise tevhidi çizgiden uzak olduğuna değindi.

Allah’ın hayatın her yönünü düzenleyen yasalar var ettiğini ve bu yasalara göre sosyal ve siyasal yaşamı yönlendirmemiz gerektiğini ifade eden Pamak, tevhid ve adalet eksenli sosyal ve siyasal projelerimizin olması gerektiğine ifade etti.

Ortadoğu’da yaşanan olası gelişmelerin emperyalist güçlerin lehine dönüşmemesi için Ortdadoğu’daki halkların sahih İslami çizgiye göre yönetimler oluşturması gerektiğine değindi.

Pamak, konuşmasını dua ile sonlandırdı.

(Geniş Haber Hazırlanıyor)

Murat Yeşildağ / Siverek

siverek02.jpg

siverek03.jpg

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum